Nøgne Ø Eksklusivt for Nortrip

Nøgne Ø, det kompromissløse bryggeriet i Grimstad, var blant de første håndverksbryggeriene i landet. I mange år har det vært et ledende bryggeri, og det er nå den største leverandøren av håndverksøl i Norge.

av | aug 17, 2021

Bryggeriet setter sin stolthet i å produsere unike og nye ølvarianter, eksperimenterer seg frem og er rangert blant de 100 beste bryggeriene i verden (Ratebeer.com, 2020). Nå er Grimstad-bryggeriet også blant landets aller første Nortrip-verter.

Les om Nortripp her.

Nøgne Ø har utfordret det etablerte og våger å gå sine egne veger, i iveren etter å brygge godt øl. There are no rules.

Vil tilby noe ekstra

Nøgne Ø ble etablert vinteren 2002 av to hjemmebryggere, Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun. I 2005 flyttet bryggeriet inn i de gamle lokalene til Rygene Kraftstasjon, hvor Nidelva, grenseelva mellom Arendal og Grimstad, er nærmeste nabo.

Uteområdet er romslig, og det er her Nøgne Ø tilbyr bobilparkering, eksklusivt for Nortrippere.

Brygger Tore Nybø er bryggeriets grand old man. Han har vært involvert i norsk håndverksøl siden (før) starten.

– Vi skal ikke etablere regulær bobilparkering her, men vil gjerne være med og tilby noe ekstra til våre besøkende, forteller Martin Houge. 

Han er merkevaresjef på Nøgne Ø, bærer på et vell av fun facts og fortellinger om ølbrygging generelt og Nøgne Ø spesielt, og var vår vert da vi besøkte bryggeriet som Nortrippere for Bobilturens lesere. 

Unike smaksopplevelser

Nøgne Ø har allerede i mange år tilbudt omvisninger i bryggeriet om sommeren. Utenfor sesong er det også mulighet for å få omvisning på bestilling, hvis de har tid og anledning til det. Bryggeriet ønsker å gjøre litt mer ut av uteområdet sitt, med tanke på festivaler. Konserter har de allerede hatt i den gamle bryggerihallen.

– Vi er opptatt av lokalsamfunnet og liker å skape opplevelser og liv rundt oss, forteller Martin. 

Nøgne Ø er ett av de få Norske bryggeriene med omfattender eksport.

Omvisningen starter i puben. I løpet av en time smaker gjestene seg gjennom fem forskjellige typer øl, mens omvisningen pågår. Det første ølet vi fikk smake var nytt i vår: Nøgne Ø Rygene pilsner. I tillegg til et rikt sortiment faste øltyper, produserer Nøgne Ø flere typer sesongbrygg, samt engangsbrygg. Det vil si at du til enhver tid kan få nye opplevelser på omvisningene.

Det tidligere bryggeriet blir nå brukt til fatlagring av øl. Det har også vært brukt som konsertlokale.
I hallen ligger ca. 300 eikefat. Det fatlagrede ølet som produseres her er nummerert, og selges via Vinmonopolet.

Vinn – vinn

Etter smaksrunden åpnes puben en times tid, slik at en kan få prøve ut flere ølvarianter.

I tilknytning til puben er bryggeriets butikk, med salg av effekter som caps, t-skjorter og lignende, samt butikk-øl. 

– Dere er et bryggeri, hvorfor ønskt dere å bli Nortrip-verter? 

– En av mennene bak Nortrip ringte og fortalte om konseptet. Jeg fikk også en pressepakke fra dem. Så tok vi et møte her på bryggeriet og ble enige om at dette passer som hånd i hanske for oss begge. Vi er opptatt av å støtte opp om lokale initiativ og ønsker å få litt mer liv og besøkende til området, svarer bryggeriets merkevaresjef.

Det er ingen sak å få en stemningsfull opplevelse ved bryggeriet en sensommerkveld.

Tilrettelegger for bobiler

Martin Houge i den nyeste delen av bryggeriet.

– I år har vi ikke fått gjort så mye ut av det, men vi har stor plass. Til neste sesong blir det strømuttak ved laksetrappen og åpen butikk og omvisning på gitte dager.

Vi tenker også å skape et mer trivelig miljø med grillplass ved laksetrappene. Bobiler på tomten vil bare skape mer aktivitet her. Selv har jeg en drøm om en egen ølfestival for bobilfolk, beskriver vår vert Martin Houge.

Han har skapt liv før. Stavangermannen, oppvokst i Bergen, ble koblet å Nøgne Ø via festivalaktivitet i 2015. Året etter ble han ansatt. Før det har han hatt et rikt og variert yrkesliv i USA og Norge, blant annet som profesjonell sjonglør og event-manager og vinansvarlig for Mathallen i Oslo.

Vi har tro på at Nøgne Ø har mye å tilby, og er spent på utviklingen for bobilfolkets del. 

Her kan du lese om Nortrip-besøket hos Aabrekk gard, nær foten av Briksdalsbreen innerst i Oldedalen.

Her kan du lese om vårt forrige besøk i Grimstad, da vi lovet å komme tilbake!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobiltur på vei mot Kjerag

Bobiltur på vei mot Kjerag

Kjerag, majesteten i Lysefjorden, er et stadig mer populært reisemål. «Kan jeg kjøre hårnålsvingene med bobil» og «kan jeg overnatte med bobil i Lysebotn?»
Svaret er ja til begge deler. Det er også mulighet for trivelige stopp på veien, for eksempel hos landets beste gårdsbutikk: Nortrip-vert og Hanen-medlem, Dirdalstraen Gardsutsalg.

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Hva skjer når Bobilturens redaktør bestemmer seg for å leie bobil for en roadtrip med sin mor, som blir 85 år til høsten? Moren har aldri vært i bobil før, og redaktøren kjører bobil for første gang … Få med deg redaktørens reisebrev 1 av 3 (eller mer)!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.