Lammecarré etter han Magne

Godt kjøtt skal en ikke kimse av, og gode oppskrifter er gull verdt. Vi fikk begge deler i matbutikken Nico Mat i Kvinesdal. Her er Magnes oppskrift på lammecarré.

av | aug 26, 2021

Tilbereding av godt kjøtt kan ta tid, men er enkelt og gjennomførbart også på bobilturen. 

Magne er en lokal kunde hos Nico Mat, og handlet kjøtt til carré av årets lam da vi besøkte butikken. Denne oppskriften på lammecarré delte han med oss, mens saga gikk i pølsemakeriet. Historien fra besøket i matbutikken finner du her.

Til to personer: 

Et stykke lammeribbe, med seks bein, skåret av slakteren slik at stykkene kan deles med kniv ved servering.  

Til smakssetting:

Tre til fire fedd finhakket hvitløk.
To spiseskjeer fersk, finhakket rosmarin.
To spiseskjeer fersk, finhakket timian. 
Salt og pepper etter ønske.

Legg gjerne lammecarréen i marinaden dagen før servering.

Forslag til tilbehør

Hannes potetsalat, samt Italiainspirert snop: oppskårne skiver av tomat og mozzarella med ferske blader av basilikum. 

Vår anbefaling: 

Lag en deig av hvitløk, urter og olje. Legg kjøttstykket i en tett plastpose, smør kjøttet godt inn med marinaden og la ribben ligge kjølig i ett døgn. 

Tilbereding på grill:

Varm opp grillen til ca. 150 grader, legg lammecarrén på tett form av aluminium, først med beinsiden ned. Bruk steketermometer. 

Magnes anbefaling er å steke lammecarrén til 76 gr. kjernetemperatur. Dette hadde han helt rett i. Snu ribben med kjøttsiden ned når temperaturen er ca. 45 gr. Snu den igjen med beinsiden ned ved 70 gr. 

Vi valgte å la lammecarrén hvile i en halv time, før servering. Steketid på vår grill var en god time. 

Tilbehør er Hannes potetsalat, samt Italiainspirert snop: oppskårne skiver av tomat og mozzarella med ferske blader av basilikum. 

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Hva skjer når Bobilturens redaktør bestemmer seg for å leie bobil for en roadtrip med sin mor, som blir 85 år til høsten? Moren har aldri vært i bobil før, og redaktøren kjører bobil for første gang … Få med deg redaktørens reisebrev 1 av 3 (eller mer)!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.

Tips til middag på bobilturen

Tips til middag på bobilturen

Særlig fredagskvelden, etter en lang arbeidsuke og kanskje også en krevende kjøretur, kan det friste å ta det enkelt. Men det skal jo også smake godt, og helst ikke være det samme hver gang. Det er heller ikke alltid like lett å legge inn tid til forberedelser på forhånd …