Ferdas fem favorittips 

Ferske bobilkjøpere står overfor flere avgjørelser, ofte i et ukjent terreng og med mange spørsmål. Redaksjonen i Bobilturen.no spurte en av landets største bransjeaktører, Ferda Grimstad, om fem anbefalinger til den som kjøper bobil for første gang.

av | feb 17, 2022

Storforhandleren har aner tilbake til 1984. Butikken i Grimstad har over 30 ansatte, og er blant landets største verksteder for bobiler og campingvogner. Daglig leder Morten Halvorsen, ved Ferda Grimstad, slet da vi ba ham om å dele sine fem beste råd, så han fikk slippe til med seks.

Her er anbefalingene hans: 

1: Faglig forsvarlig

Mitt første råd er å kjøpe bobil fra en forhandler tilknyttet Norsk Caravanbransjeforbund, interesseorganisasjonen for caravanforhandlere i Norge. Det er en kvalitetssikring når det gjelder kunnskapen hos forhandleren, kursing, oppfølging og så videre. 

2: Ikke for snill

Å ta hensyn til andre er en fin verdi. Men kjøp en bobil som passer til deg, eventuelt deg og partneren din, og ikke en som skal passe til alle andre. Den ene helgen i året da barn eller barnebarn skal låne bilen, bør ikke være avgjørende for dine valg. Vær litt egoistisk når det gjelder bobilkjøp. Det er vont å ende opp med en bil som en ikke helt hadde lyst på, fordi det var så mange andre hensyn som skulle tas.

3: Når, hvordan og hvor

Tenk over hvordan og når bilen skal brukes. Er det en sommer- eller helårsbil du ønsker? Varme og isolasjon er et viktig tema. Gjør deg også opp en formening om hvor du skal kjøre. Vil du begi deg ut på smale grusveier, eller skal du tvers gjennom Tyskland og videre i Europa? Når du har svaret på disse spørsmålene, er det enklere å finne en bobilbil tilpasset dine turønsker. 

Daglig leder i Ferda Grimstad, Morten Halvorsen, har god erfaring i å veilede ferske bobilkunder.

4: Still spørsmål

Kjøper du bruktbil, er det avgjørende å sjekke service- og fukthistorikken på bilen. Sørg for å kjøpe en bobil som har fukttest av nyere dato og har hatt riktig service opp gjennom årene. 

5: Tilrettelegg for hjelp

– Jeg ville også lagt vekt på å kjøpe et kjent bobilmerke, hvor du vet at du kan få tak i deler og få hjelp av forhandler om uhellet er ute. Bistand fra forhandler og verksted er en viktig trygghet ved en så stor investering, sier Halvorsen.

Alt tyder på at det i hovedsak blir Norges-ferie og bobiltur på mange, også i år.

Drømmebilen eller nest-best-bilen? 

Etter forhandlerens fem favoritt-råd slipper han til med en siste anbefaling: 

– Nå opplever vi at stadig flere velger å delfinansiere kjøpet med utleie av bobilen. Hvis drømmebilen viser seg å koste over en million kroner, mens kundene for eksempel hadde tenkt å bruke 600 000 kroner på bobilen, er det mange som velger å gjøre investeringen på en million kroner og få drømmebilen. Så finansierer de kjøpet med å leie ut bobilen, forteller Morten Halvorsen.

Som regel står bobilen stille mye av tiden, kanskje den benyttes til tre ukers sommerferie, og noen helger. Derfor velger mange å leie ut bobilen sin, og nå er det kommet løsninger som gjør utleie enklere og tryggere. 

– Tidligere har det ikke vært noen organisert tjeneste for dette. I Ferda har vi organisert Campr, det er som Airbnb, men for bobiler. Plattformen gjør det enkelt og trygt å tjene penger på bobilen, med forsikring og alt, beskriver den daglige lederen i Ferda Grimstad.

Han sammenligner løsningen med kjøpet av ei fjellhytte. Det er kostbart å la ei hytte til flere millioner stå ubrukt store deler av året, når du kan tjene penger på den. Hvis drømmebilen er for dyr, kan utleie betale ned drømmebilen, fremfor å gå på et kompromiss med en så stor investering som en bobil uansett er.

Planlegger du å kjøpe bobil i (v)år? Det er fortsatt biler å velge blant, men forhandlerne landet over er samstemte om at utvalget kan reduseres fort.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!