Abobil med nye gode tall!

Til tross for nedgang i nyregistrerte bobiler landet over, leverer Abobil.no AS gode tall også i 2022. Årsaken er blant annet at det familieeide firmaet lyktes i å omsette et imponerende antall nyere brukte bobiler fra privatmarkedet.

av | feb 12, 2023

Abobil.no AS er importør av nye bobiler fra fabrikker i Europa, lokalisert på Bryne, Håland industriområde, ca. 3 mil sør for Stavanger. Der åpnet de nytt, spesialtilpasset bygg, 12. mars 2020. 

I en pressemelding nylig informerte Abobil at omsetningen i 202 ble rett i overkant av 113 millioner kroner. Resultatgraden ble på 9 prosent før skatt. 

Lysere leveringssituasjon

Nedgangen i antall nyregistrerte bobiler, både i Rogaland og landet totalt (hhv 33 og 31 prosent) henger sammen med en meget krevende tilgang på chassier til bransjen. Abobils svar på utfordringen var å kjøpe nyere brukte bobiler fra privatmarkedet. Ifølge pressemeldingen ble hele 50 slike innkjøp gjennomført de siste åtte måneder. Slik lyktes de å fylle det store anlegget, også det meste av et år som ble krevende for mange.

For 2023 har leveringssituasjonen bedret seg en del og Abobilss hovedleverandør, Benimar, har lyktes i å levere det Abobil omtaler som et akseptabelt antall nye bobiler.

Abobil har en imponerende, ny butikk.

Foroverlent forhandler

Satsningen på det nye bygget for tre år siden har vært en ubetinget suksess. Den gangen var investeringen 63 millioner. Også 2021 ble svært godt for Abobil.

Firmaet har hoved-import på mange merker; Benimar fra Spania, Autostar fra Frankrike og Malibu by Carthago, fra Tyskland/Slovenia. Nytt i 2023 er at Abobil har fått Skandinavia-importen på et high-end luksus bybobil merke, Innova fra Nederland.

Abobil er godkjent læringsbedrift innen salg/markedsføring, og har i mange år hatt lærlinger.

Tilbudet om gratis «Stellplatz» hos Abobil har vist seg å være populært, hos både utenlandske og ikke minst norske bobilister. Bedriften, som eies av ekteparet Gunvor Austrheim Alvern og Tor Alvern, er medlem i NCB, Norges Caravanbransje Forbund.. 

Les Gunvors råd til bobilturen her!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Hva skjer når Bobilturens redaktør bestemmer seg for å leie bobil for en roadtrip med sin mor, som blir 85 år til høsten? Moren har aldri vært i bobil før, og redaktøren kjører bobil for første gang … Få med deg redaktørens reisebrev 1 av 3 (eller mer)!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...