Flott hos Ferda Nordkjosbotn  

Det var kø da Ferdas nordligste avdeling nylig åpnet dørene til sitt nye senter i Nordkjosbotn. Forhandleren har tro på markedet og investerer langsiktig, blant annet i stort nytt bygg med tilhørende verksted.

av | okt 27, 2022

Ferda sier om seg selv at selskapet siden 1969 har jobbet for å gjøre livet i bobil og campingvogn tilgjengelig og attraktivt for alle. Ferdas avdeling Nordkjosbotn er landets nordligste Ferda-avdeling. Utvidelsen og etableringen av verkstedet handler nettopp om det; å kunne yte enda mer. 

Nybygget rommer blant annet en stor og flott salgshall, hvor kundene kan inviteres inn. 

– Det er spesielt viktig et sted hvor somrene er litt kortere. Men det aller viktigste løftet vårt er at vi har bygget stort verksted i tilknytning til salgshallen, forklarer Ferdas konsernsjef Leif Terje Hansen.

Ferdas konsernsjef Leif Terje Hansen. Foto: Privat.

Trenden med å konsentrere seg om salg, og ikke i like stor grad om verkstedstjenestene, har gitt en knapphet på verksted.

– Det skal ikke være vanskelig å få verkstedtime. Vi ønsker å ha tilstrekkelig kapasitet til å kunne hjelpe til fortløpende, beskriver han.

Et evighetsperspektiv 

– Det er krig i Europa, og både strøm- og drivstoffprisene er høyere enn noen gang. Er dette virkelig tiden å satse på? 

– Vi bygger stein på stein, og skal være der for kundene våre både i gode tider og i litt dårligere tider. Nå har vi også signert kontrakt på et nytt bygg i Evenes. Våre eiere har et evighetsperspektiv. Hadde dette handlet om å bare hente ut profitt, kunne vi ha leid et lager, solgt masse biler og bare skummet fløten. Det er ikke det vi er ute etter. Vi er opptatt av kontinuitet. Det handler om å kunne tilby kundene det de trenger, etter hvert som behovene deres endres, svarer Leif Terje Hansen.

Med kake og snorklipping!

Hovedbygget er hele 1360 kvadratmeter, inkludert verkstedhallen. Den har fire porter, såkalt verkstedspor, samt en vaskehall for å kunne vaske og rengjøre biler innendørs året rundt.

Selv om hovedsesongen var over da nybygget ble åpnet, var det svært godt besøk åpningsdagen. Foto: Ferda.

– Ferda har investert rett i underkant av 30 millioner kroner i avdelingen. Dette er ikke betalt ned i løpet av kort tid, men investeringen forsvares med eierperspektivet, understreker konsernsjefen.

Åpningen ble markert av selveste ordføreren i Balsfjord kommune. Hun poengterte hvor viktig det er med langsiktige investeringer og arbeidsplasser i en kommune som er langt fra de store knutepunktene. 

– Det er ikke så fryktelig ofte vi åpner nye bygg. Vi lurte litt på hvor mange som var interessert i å komme når vi åpnet i oktober, når sesongen er på hell. Så kom det masse folk! forteller Leif Terje Hansen fra selve åpningsdagen.

Gjester fra Sentral-Europa

Ferda fikk ros for bygget. Det er stas for de ansatte, som også var begeistret over å kunne vise frem både bygget og innholdet til kunder og andre gjester. 

– Under ombyggingen har de ansatte arbeidet i brakke og telt, og før det i et gammelt bygg. Jeg er glad for at dette ble så bra, det fortjener de ansatte også, sier Hansen. 

Kundene var selvfølgelig hovedmålgruppen under åpningen. Ferda hadde også invitert gjester langveisfra, representanter fra bobilprodusenter i Tyskland og Frankrike.

– De synes det er stas å komme hit og se hvordan vi gjør ting i Norge. Spesielt spennende er det å komme til Nord-Norge.

Spesielt for nord

Fun fact 1: Ferdas konsernsjef forteller at 20 prosent av bobilene i landet er registrert i den nordligste landsdelen vår, mens det bor under en halv million mennesker i Nordland, Troms og Finnmark til sammen. Det tilsvarer ca. 9 prosent av den norske befolkningen. Det vil si at ni prosent av landets befolkning eier 20 prosent av de norskregistrerte bobilene.

– Du frykter ikke at markedet er mettet da?

– Nei, det er noe spesielt med bobilfolk og den nordligste landsdelen vår. De har utrolige muligheter med natur på alle kanter, og de vet å bruke den, svarer han.

Fun fact 2: Mens en i sør ofte snakket om vinterlagring av bobiler og i og utenfor sesong, er det mer helårsbruk av bobilene i nord. Det ser Ferda blant annet på salget av vinterdekk. 

Ferda forhandler flere av Norges mest solgte merker innenfor bobil; blant annet Carthago, Dethleffs, Sunlight, Rapido, Dreamer, Knaus og Weinsberg. Målet er å kunne tilby kundene det de ønsker, etter hvert som behovene endres. Foto: Nortrip.

Full pakke!

Denne delen av landet er i tillegg et attraktivt reisemål og turister utgjør en del av kundegrunnlaget.

– For oss i Ferda er det ikke viktig å ha avdelinger i sentrum av en by. Vi vil heller være et sted som folk kjører til og forbi. Også derfor er Ferda Nordkjosbotn en flott plassering for oss, forteller Hansen. 

Kjører du forbi, så kjør gjerne innom. Tidligere kunne utstyrsavdelingene se mer ut som et delelager. Nå er utstyrsavdelingen inspirerende. Slik at den kan være et sted du ønsker å besøke fordi det er trivelig. Der finner du alt fra sengetøy og pynteting, til det praktiske en uansett må ha med seg på bobilturen. Fordi Ferdas avdelinger er spredt over hele landet, er det også tilrettelagt for å bli inspirert og bestille på nett, og så dra til den butikken en ønsker for å hente ut varene sine. Serviceorientert der altså.

Her er Ferda Grimstads fem tips til deg som kjøper bobil for første gang!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!