God, gammel årgang!

Vi tar av oss hatten, bøyer oss i støvet og gratulerer. For en Ford!

av | jul 6, 2021

Sjelden har begrepet selvgjort er velgjort vært så dekkende. Transitten fra 1972 var opprinnelig en ordinær varebil. Etter ti år omregistrerte eierne, Rune og Elisabeth Mejlgaard, varebilen til bobil, og begynte ombyggingen. Siden 1982 har de feriert i den hver sommer – bortsett fra ett år, da bygde de hus.

Etter hvert har de besøkt det meste av Nord-Europa. I år skulle de igjen kjøre langs Mosel og Rhin-elvene. I stedet ble det kortere turer i Sør-Norge. Smilende forsikrer paret at det er helt fint det også, Tyskland kan de besøke senere.

I den selvbygde kassen er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og alt har sin faste plass.

I Forden er plassen utnyttet optimalt både inn- og utvendig. Inne er det kjøkkenkrok, skap og seng. Under bilen er ei kasse som de kan skyve bord og stoler inn i, og bakpå er kasser til resten. I den største ligger selvbygde klosser for å rette opp bobilen, grill, tørrvarer og diverse. Over kassen henger sykkelstativet, og bak den er en kasse til – denne med plass til markisesveiv og fiskestenger, de gangene de er med. Unødig last drasser de ikke på, derfor ligger reservehjulet hjemme.

– Jeg kjører på seks hjul og kan punktere tre ganger før jeg må stanse. Så det klarer vi oss uten, forklarer Rune Mejlgaard.

Arbeidet er nydelig utført, og han har gjort alt selv – aldeles uten bilmekanisk bakgrunn.
– Det blir å prøve og feile, og forsøke igjen sier han. 

Rune og Elisabeth Mejlgaard.

Bilen ble levert med 1,7 R4 bensinmotor. Den erstattet han med en 2,3 V6 fra en Granada.

Senere, da de begynte å bli litt stivere i ryggen og ønsket å kunne stå rett, monterte de ei luke som hever takhøyden. På Geilo var det varslet regn, så de lot den være nede. Men luka har teltduk med innsveisede vinduer i, og høres aldeles flott ut.

Takk for praten og kjør videre i mange, mange gode år!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...