Grimstad; så gøy!

To overnattinger i Grimstad er ikke ett minutt for mye på bobilturen. Vi senket tempoet, fikk med oss noen perler og bestemte oss for å komme tilbake.

av | mai 24, 2021

Sommeren 2020 besøkte vi Grimstad for første gang på bobilturen. Alle de 7 campingplassene i sørlandsbyen tok imot bobiler, men i hektiske perioder kan det være trangt om plassen. Du kan også få mye ut av et dagsopphold. Vi kom kjørende vestfra. Ved Odden Senteret kan du stå to timer gratis. Her er det automatisk nummeravlesning, så du slipper å uroe deg over parkeringsbøter om du velger å bli lengre, og det gjør du nok.

Ved sjøen

Bystranda i Grimstad … selv en blasert vestlending ble imponert. For et sted. Sandstrand, nydelig rent vann og en romslig gress-slette, så tett på bykjernen som det er mulig å komme. Ta gjerne med deg badehåndkle og nyt noen timer der.

Byens bibliotek har vi hørt om og gledet oss til å besøke, men på veien dit ble vi avledet av Byhaven – en gledelig overraskelse. Den ligger helt i havnen, er et verdig uterom til biblioteket og danner en trivelig forbindelse mellom Oddensenteret og Grimstad sentrum. Andre byer må gjerne la seg inspirere av dette fornuftige og enkle grepet, som kobler bykjernen til parkeringsareal. På en gråværsdag ville vi brukt timer i biblioteket. I sommersolen nøt vi først Byhaven, så Gågata.

Minutter fra sentrum, like nedenfor Guldmand Brygge, ligger Bystranda i Grimstad.
Minutter fra sentrum, like nedenfor Guldmand Brygge, ligger Bystranda i Grimstad. 

Aldeles lokalt

Å bruke feriedager til å handle, pleier vi ikke å anbefale, men gjør det gjerne i gågata i Grimstad.

Her ligger innholdsrike nisjebutikker og spisested på rekke og rad i vel bevarte hus. I den ene butikken etter den andre blir vi tatt imot av betjening som gir seg tid, byr på seg selv, viser interesse og har historier å fortelle. Kortreiste varer, og varer med et smil, finner du blant annet hos Art by Ingunn. I herre-klesbutikken Øystein Pettersen, med historie og høflighet tilbake til 1970-tallet en gang, fant vi skrinet med det rare i – unike tversoversløyfer laget av Mormora til Mauritz. Mauritz er forresten fem år og går i barnehagen sammen med sønnen til Christian Espegren, som betjente butikken da vi var innom. Mer lokalt bli det ikke. 

Christian Espegren i butikken Øystein Pettersen med skrinet med det rare i – eller tversoversløyfene fra Mormora til Mauritz for å være helt korrekt.

Mat & drikke

Grimstads gågate strekker seg fra hovedvegen ved Byhaven til torget. Skulle vi nevne ett forbedringspotensialet må det være lengden … Av en eller annen merkelig grunn er det vanligvis bilparkering ved torget og biltrafikk til og fra. Det burde vært unødig i 2020.

Ett skilt med et velvalgt ord, så ble en pop-up utendørsrestaurant

Under vårt besøk i sørlandsbyen var det foodtruck-festival på torget. Maten var ingen høydare, men porsjonene rikelige og stemningen god. Det veier opp for mye.

For øvrig har byen så mye god mat å by på at en gjerne kan spandere på seg en ekstra overnatting. 

Smak og Behag er et must. Restauranten har som mål å fremme lokale råvarer, tradisjoner og gleden av gode smaker fra inn og utland. Bestill gjerne bord i god tid. Apotekergården er også trivelig året rundt, sommerstid er det nydelig på terrassen. Café Ibsens historie går flere hundre år tilbake. Nå som da tilbyr de god mat laget fra bunnen av, koselig atmosfære, og mulighet for overnatting. Med bobilen parkert like ved, nøyde vi oss med noen kopper kaffe i solen.  

Eddit: Det vi ikke fikk med oss sommeren 2020 var et besøk på Nøgne Ø og Hesnes Gartneri & Kjøkken. Da skrev vi; Det får bli til høsten engang, for vi kommer tilbake.

Nå har vi besøkt Nøgne Ø. Les om bryggeribesøket under bobilturen her.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...