Legg gjerne bobilturen til Jæren

Lyst på endeløse sandstrender, vind i håret, lokalmat, kulturhistorie, aktiviteter og opplevelser så å si rundt hver sving? Du finner det på Jæren.

av | jun 23, 2022

Der er det også bobilparkering ved strand, i bysentrum og i havner.

Området Jæren går fra Boknafjorden i nord til Dalane i sør, i Rogaland fylke. Jæren forbindes nok i første omgang med de ubeskrivelig vakre sandstrendene og sitt flate, fruktbare jordbrukslandskap. I regionen bor det mer enn 300.000 innbyggere, det betyr blant annet at det alltid er aktivitetsmuligheter like nær deg. Samtidig er det lett å finne områder hvor du opplever å være så å si alene.

Sykkelturen som beskrives i denne artikkelen er den sørlige delen av Nordsjørittet, som starter i Egersund og går via Jæren til Sandnes.

Tett på stranden

Jernbanen går gjennom Jæren, fra Stavanger til Egersund, og det er gode bussforbindelser. Her du parkert på drømmeplassen under bobilturen og har lyst på en by opplevelse eller en restaurantkveld, så er mulighetene mange og gode. Padling, fjellturer eller strandliv? Jæren har det. Med sykkel er det også lett å komme seg rundt, enten du vil til tettsteder, oppleve Tea by the Sea i Strandhuset på Ølberg.

Her er en presentasjon av tre steder for bobilcamping på Jæren, tett på strand. Via den kan du finne en golfbane så å si i sanddynene, eller fiskemuligheter, enten du vil fiske i elv, hav eller innland! Surfe- og bademuligheter er det også, selvfølgelig.

De beskriver Jæren

Forslagene er samlet og presentert av Visit Jæren, som har påtatt seg å markedsføre region Jæren som en reiselivsdestinasjon. Visit Jæren er per 2022 ikke støttet av offentlige instanser og har ingen medlemsbedrifter. Fordi de er fullt uavhengig, har ikke ikke føringer knyttet til innholdet. Menneskene i redaksjonen kjenner regionen og er i tillegg reisevant, også med bobil. Derfor kjenner de godt både muligheter og behov, og kan på en enkel og oversiktlig måte dele informasjon som gjør Jæren lettere tilgjengelig for gjester.

Foto: Visit Jæren.

Ann-Mari Gregersen, som er en erfaren innholdsprodusent og journalist, står bak Visit Jæren.

Her serverer de elleve gode grunner til å oppleve Jæren hele året.

Det vakre Jærlandskapet er samtidig både røft og brutalt. Naturen kan være nådeløs her, og virker robust. Men strendene er sårbare. Dette er en av årsakene til at det er få steder for frikamping i regionen. Til gjengjeld er det på strekket fra Sirevåg i sør til Stavanger 60 kilometer lengre nord mye å velge mellom innen organisert bobilparkering. Denne listen fra Visit Jæren Naturligvis beskriver 12 steder å parkere bobilen. Hvorav en av dem, er med fricamping-mulighet. I listen finner du gode beskrivelser av aktivitetsmuligheter i nærheten av bobilparkeringene, inkludert et Ekstra jilt-punkt for hver av disse. Sjekk de ut!

Området ved det nye Rådhuset i Sandnes er nylig oppgradert. Nå pågår arbeid like i nærheten.

Bobilparkeringen i Sandnes er plassert midt i Sandnes sentrum, som nylig ble tildelt pris for landets mest attraktive byrom. Men fordi området er under utbygging holdes prisen nede på kr. 200 per døgn (inkludert strøm, vann (vinterstengt) og renovasjon).

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!