Mer ut av turen med Nortrip

Norge har mye å by på, fra unik natur til nydelig gårdsmat, og blir av mange gode grunner stadig mer populært som feriedestinasjon blant bobilturister. Men med så mange muligheter, og et virvar av informasjon, kan det være vanskelig å vite hva en skal velge.

av | jan 9, 2023

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere.

Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på hver plass. Vertene driver en form for serveringssted, gårdsturisme, gartneri, fjellseter, aktivitetssenter, honning- eller siderproduksjon, eller noe lignende, og har en motivasjon for å tiltrekke seg besøkende. De besøkende blir medlem av Nortrip, en såkalt Nortripper, ved å kjøpe Nortrip-guiden (se faktaboks nederst).

Med unike fjorder, fantastiske fjell og turmuligheter er Norge et naturlig ferieland. Men med så mye å velge blant kan det være vanskelig å finne ut hva en skal velge. Nortrip guiden skal bidra til å gjøre valgene enklere. Foto: Privat.

Enkelt, trygt og gratis

Feriering med bobil gir en veldig frihet og mulighet for å prioritere akkurat det en selv liker best. Som ferieland er Norge velegnet for bobilturer, også for mennesker som trives med å stå steder hvor det ikke er uendelig mange andre. Men etter hvert som trafikken har økt, har det blitt vanskeligere å finne steder hvor en er velkommen til å fricampe. Det er heller ikke alle som opplever det som trygt å parkere hvor som helst. 

Det er blant årsakene til at Nortrip er etablert. Nortripperne får tilgang til trygg bobilparkering hos lokalkjente verter, landet over. Nortrip-guiden finnes både som en trykt bok og som en app, og er enkel å orientere seg i. Beskrivelsene i den populære guiden gjør det lett å bli kjent med tilbudene hos de ulike vertene. Blant fordeler med konseptet er at en vet at en er velkommen, og kan få tips og anbefalinger fra vertene. Nå når de fleste prisene stiger, kan det også være en fordel å kunne parkere gratis på bobilturen. 

Mennene bak Nortrip er selv reiseglade. Her er to av dem, Bjørnar Valbø og Patrik Alesand, på en bobiltur i forbindelse med Nortrip.

Naturskjønne kjøreruter

Den første sommeren kunne Nortripperne velge mellom 30 verter. Allerede to år etter er det 150 verter å velge blant, landet over(!). 

– Nortrip er blitt superpopulært og vi har opplevd en enorm vekst i medlemstallet. Derfor arbeider vi også kontinuerlig med å rekruttere flere verter, sier Patrik Alesand. 

Han er en av de tre som står bak konseptet. De er opptatt av at det må være en god balanse mellom antall verter og besøkende.

– Vertene skal oppleve at de får noe igjen for å være Nortrip-vert. Samtidig må vi ha så mange verter at de besøkende ikke opplever å måtte stå i kø, eller sliter med å finne ledig plass, forklarer Alesand. 

Utsiktspunktet Ørnesvingen over Geirangerfjorden trekker til seg mange besøkende. ©Foto: Jarle Wæhler, Statens vegvesen.

Nytt av året

Norge rommer uendelig mange muligheter for naturopplevelser, og et annet flott konsept, som gjør det enklere å oppleve disse; Nasjonale turistveger. Dette er 18 utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell eller fosser. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse.

Nå har Nortip bevisst rekruttert verter som holder til langs de nasjonale turistvegene.

– De nasjonale turistvegene går gjennom unike landskap og gir de besøkende fantastiske opplevelser. Vi vet at det kan være vanskelig å finne frem til de gode rutene i et så langstrakt lander som Norge. Nettopp derfor har vi vært opptatt av å rekruttere verter langs disse veiene, hvor vi vet at medlemmene får bobilturer gjennom kultur- og fjell-landskap, langs fjorder, gjennom idylliske tettsted og småbyer, og til høyfjell og fiskevær, beskriver Alesand.

I år presenteres de nasjonale turistvegene i Nortrip-guiden, sammen med presentasjonen av Nortrip-vertene. Målet er at det skal være enkelt for medlemmene å orientere seg via de ulike opplevelsene.

Mye mat og drikke

Mennene bak Nortrip er også opptatt av Norge som matnasjon. De senere årene har interessen for lokalmat og -drikke vokst betydelig, det har også produsenter av lokalmat. Og blant Nortrip-vertene er det mange av dem. Å få oppleve lokale variasjoner i råvarer og oppskrifter er noe av det medlemmene setter pris på.

– For de besøkende er det selvsagt ingen kjøpsplikt. Men mat og drikke skal en jo ha, også når en er på bobiltur. Flere av Nortrip-vertene selger skikkelig kortreist mat. Medlemmer kan også prøve seg som bonde eller fiske og tilberede din egen kongekrabbe, frister Patrik Alesand, som gleder seg til årets sesong.

Hovedbilde: Privat, fra et nortrip-besøk.

Sesongen 2023 er det over 150 Nortrip-verter å velge blant i Norge.

Fakta: 

  • Nortrip knytter sammen bobil-reisende som ønsker å oppleve det autentiske Norge, med verter som har noe helt spesielt å tilby.
  • Medlemmer av Nortrip, Nortripperne, har i år mulighet til å parkere hos over 150 lokalkjente verter. Det er mer enn 5 ganger så mange som ved oppstart for to år siden. 
  • Felles for vertene er at de har avsatt parkeringsplasser som er forbeholdt bobil-reisende med gyldig Nortrip-medlemskap (Nortrippere).
  • Årets Nortrip-guide koster 499 kroner for boken og appen. Ved kjøp av kun den digitale guiden, dvs. appen, er prisen i 2023 kr. 449.-

Hvis du har lyst til å lære mer om Nortrip, eventuelt kjøpe et medlemsskap, må du henvende deg direkte til dem.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!