Møt Bobilfruen!

Marit Wichmann ønsket en bobilrelatert Facebook-gruppe hvor folk holder en positiv tone. Over 7000 damer gjør tydeligvis det samme.

av | aug 10, 2021

Mannen hennes kjøpte parets første bobil i 2016. Marit hadde, som ferske bobileiere flest, mye hun lurte på, men hun trivdes ikke i bobilgruppene hun fant. Da etablerte hun like godt en selv: Bobilfruene, en gruppe forbeholdt kvinner med eller med tilgang til bobil. 

– Jeg mener det må være mulig å oppføre seg som folk og snakke sammen med respekt og likeverd. Vi kjører jo på tur med bobilen fordi det er hyggelig, og det er kos å treffe nye, kjekke bekjentskap. Hvorfor består da bobilgruppene av misnøye, klaging og nedrakking av andre? spør sjefsfruen retorisk.

Snille med hverandre

Kanskje hun har en radar for dette med hvordan vi oppfører oss mot hverandre. De åtte siste årene har Marit arbeidet i skolen, som miljøarbeider for de som trenger ekstra støtte og omsorg. 

I Bobilfruene har deltakerne forpliktet seg til fin oppførsel og en positiv og vennlig tone. De som bryter med dette, blir ekskludert.

Grunnleggeren av Bobilfruene, Marit Wichmann, er utdannet pølsemaker med salgserfaring fra butikk og kantiner.

Senere har hun tatt tegneskolen, og utdanning innen søm og IT. Marit er også ivrig fotograf, og har tatt oppdrag i flere år.

Nå tar Bobilfruene så mye av hennes fritid at det ikke blir tid til så mye annet, men hun synes bare det er gøy at gruppa er så populær.

Vel ansett

Gruppen, etablert i februar 2018, vokser jevnt og trutt. Flest forespørsler om medlemskap kommer ved starten av ny sesong. Da er det mange som er ute og kjører, treffer andre og tipser hverandre om gruppen.

– Vi har fått et godt rykte. De aller fleste som er med, synes det er flott at vi holder en streng linje og passer på at vi har fin stemning og en god tone her inne, forteller Marit.  

To sjefsfruer

Noen måneder etter at gruppa var etablert, oppsto det noe ufint. Marit husker ikke lengre hva, men resultatet var at hun fikk en solid og dyktig medadministrator. 

– Ann-Bjørg likte ikke det som skjedde. Hun kontaktet meg, fortalte at hun har erfaring som administrator fra andre Facebook-grupper og spurte om hun skulle hjelpe til. Jeg takket ja, og siden har vi delt på ansvaret, beskriver Marit.

De bor på hver sin side av landet, Marit ved Haugesund og Ann-Bjørg i Fredrikstad, og de har aldri truffet hverandre. Likevel har de et tett og godt samarbeid. 

– Flere ganger har vi vært på tur samtidig, kanskje ikke så langt fra hverandre heller. Så har vi hatt ulike reiseplaner og ikke fått til å møtes. Men dette må vi få til! sier Marit med en liten latter.

Frueprodukter

Årsaken til at Marit etablerte Bobilfruen, var ene og alene ønsket om et hyggelig bobil-fellesskap. Så har gruppa resultert i mye mer. 

Marit har forhandlet frem rabattavtaler hos bobilcampinger, og arbeider for å få til flere. Hun har også opplevd at medlemmer har forhandlet frem rabattavtaler på vegne av gruppa. Nå selger Marit også frueprodukter; krus, handlenett, jakker og nøkkelknipper med fruelogo på.

Kreativ sjel

– Intensjonen var aldri at jeg skulle tjene penger på dette, men etter en stund begynte fruer å snakke sammen om av vi burde ha en mulighet for å kjenne hverandre igjen hvis vi er på samme sted. Da designet jeg fruelogoen, og fikk laget klistermerker av denne. Senere har fruer selv spurt om produkter med logo på til bobiltur, forteller hun.

Produktene er så populære at Marit har etablert eget selskap for å håndtere dette korrekt. Hun har også planer om flere produkter, men må ta ting litt om gangen. 

Da Marit etablerte Bobilfruene så hun overhode ikke for seg hva dette skulle utvikle seg til.

Snakker finere

– Hvorfor ei gruppe forbeholdt kvinner?

– Jeg opplevde at i de andre gruppene jeg var medlem av, så var det i hovedsak menn som mobbet og snakket ufint. Jeg føler at vi damer er flinkere til å snakke finere til hverandre. Det er mulig jeg tar feil, men det var årsaken til at jeg kun ønsket å ha med damer i gruppa. Det bestemte jeg meg for, før jeg fant på navnet, svarer hun. 

Selv om retningslinjene er tydelige, hender det at menn søker om medlemskap, til og med menn uten bobil søker om å få bli med i Bobilfruene. 

– Jeg vet ikke jeg hva de tenker på. Kanskje de er på utkikk etter dame med bobil, ikke vet jeg! sier Marit og ler. 

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!