Mr.Bobil og «Support guru»

Simen Holvik, som for tiden løper Norge på langs, kalte faren sin for Mr.Bobil aka «Support guru» i et Facebook innlegg forleden. Mens Simen Holvik løper, kjører Audun Holvik følgebilen, som også er deres hjem på hjul gjennom denne imponerende bobilturen.

av | jul 19, 2021

Simen Holvik, som av flere grunner løper fra Nordkapp til Lindesnes nå i juli, er kommet til dag 19 av 27. Dagens mål er Hjerkinn. Etappen er lang, med mange høydemetre og mye E6. I dag legger Simen vekt på mange pauser, å spise godt og ikke minst sikkerhet. Dessuten har han noe ekstra å se frem til i dag, i Hjerkinn venter de to barna hans. De neste tre dagene skal også de få bli med på turen. 

«Vi er et fantastisk team. Gutta på tur», skrev Simen Holvik da han publiserte bildet over på Facebook forleden. Motivet er faren foran bobilen sponset av Løviknes Caravan

Hyggelige folk

Følgebilsjåfør og supportteam Audun Holvik passer på sønnen etappe for etappe, men tar seg tid til et telefonintervju midt i alt. 

– I går var det litt kaldt. Det gav noe vond muskulatur. Nå er været bedre. Turen går bra og i henhold til planen, forsikrer faren. 

Alle etappene er grundig planlagt på forhånd, men midt på dagen-pausen ble forlenget litt i dag. Andre løpere møter opp for å springe distanser sammen med Holvik.

– I dag har det vært 8 – 10 stykker, som har deltatt på forskjellige lengder. Det er så hyggelig. Folk kom kjørende fra Molde for å være med, andre tok en omveg i ferien for å vinke langs vegen, forteller Audun Holvik.

 

Romslig bil

Nå gleder både han og Simen seg til å få barna om bord. 

– De var i bilen i Stjørdal også. Før besøket i bobilen var de litt likegyldige til dette med bilen. Men da de fikk komme innom, var det gøy med en gang. Jenta har allerede okkupert alkovesenga over førerplassen, sier bestefaren entusiastisk.

– Nå har dere to bodd i bilen i 19 dager. Er det plass til to til?

– Å ja da, det er soveplasser nok, så det går bra. Da blir nok litt mer krav til rydding, men det skal bli gøy å ha dem med. Da skal jeg som farfar få kose meg med barnebarna mens Simen løper.

Meningsfull oppgave

Audun Holvik er en erfaren sjåfør. Han har kjørt lastebil med turer til Tyskland og Nederland, og kjørte også i Sverige en tid. I 10 – 15 år var han taxi-sjåfør. Men selv en mann som liker seg på vegen, begynner å kjenne at reisen fra Nordkapp til Lindesnes er lang. Han har allerede kjørt 5000 kilometer på denne turen.

– Turen er intenst hele tiden. Simen trenger det ene og det andre, og det er meningsfylt fordi det handler om sønnen min. Jeg synes det er veldig godt å få støtte ham og hjelpe til. Dessuten er det ikke mange 70-åringer som får være med sønnen sin på ferie i 4 uker i strekk, sier Audun Holvik og ler. 

Kjør forsiktig

Det er en anseelig løpetur Simen Holvik har tilbakelagt på 18 dager. Dette dreier seg om 3 – 4 maraton per dag.

Undervegs på bobilturen anslår han at det blir 7 – 800 stopp. Simen løper mellom 7 og 12 mil til dagen.

– Om kveldene er det fint miljø på campingplassen. Så er det rett opp igjen neste morgen. Han er opplagt og fin, så er det ut i regnet og springe videre, forteller faren, som har all grunn til å være stolt.  

Det er tidvis trangt på norske veger. Mange tar hensyn, men trafikken dundrer også forbi. Audun Holvik forsøker å få sønnen til å bruke vest og pannelys hele tiden. Trafikksikkerhet er et must både for løpende og kjørende. 

Liker bobilturen

– Hvordan er bobilturen for din del?

– Dette er veldig praktisk. Vi forsøker å fylle bilen med så lite som mulig, men hans klær og sko tar plass. Selve bilen fungerer veldig bra, og turen er virkelig gøy. Tidligere har jeg campet i ombygde varebiler. Jeg liker denne reiseformen; å ha muligheten for å parkere der jeg vil, gå bak og legge meg og så kjøre videre når det passer, forteller føreren av følgebilen til Simen i Simenpaalangs.no 

Les gjerne om tidenes tøffeste bobiltur og motivasjonen til Løviknes Caravan.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!