Er fjellnabben og turen opp dit verdt en stopp på bobilturen? Ja, hvis du ikke venter å gå en fjelltur, og utsikten er flott, allerede etter noen få høydemeter. Stien er godt skiltet, turen tar halvannen til to timer – alt etter form og føre, er tilgjengelig hele året og bør være gjennomførbar for de fleste.
Godt tilrettelagt
Det er flere veier til Himakånå. Vi valgte anbefalingene fra Visithimakana og startet i Hindervåg ved Nedstrand kirke. Der er det grei parkering for bobilen ved butikken. På hjemmesiden finner du også informasjon for parkeringsavgiften. Pengene som kommer inn går til toalett, søppelhåndtering og videre tilrettelegging. Vi var innom Joker-butikken før start, for å bunkre noen flasker kaldt vann og litt snaks til turen.
Den nye grusstien er riktignok bratt, men bred og enkel å forsere. Litt kjedelig i lengden oppoverbakke, men utsikten på veien ned er upåklagelig.
Smil undervegs
Området preges av et vakkert kulturlandskap, typisk for Ryfylke. Turen starter på asfaltvei gjennom bebyggelsen, før skiltet på trafostasjonen markerer: Opp her!
Stien er relativt bratt i partier, opp til 356 meter over havet. Men den nye grusstien gjør vegen nesten litt kjedelig å gå. Om en velger å konsentrere seg om utsikten, kan turen likevel bli en fin opplevelse og det er jo også kjekt med turer som er lette å gå og ikke tar hele dagen!
Hvem var Himakånå?
Det er flere sagn bak Himakånå-navnet, på Visithimakana beskrives to av disse. Begge handler om ei gygr, som ble kalt Himakona og bodde i fjellområdene i gamle dager. Fortellingene er fint fortalt, og kan anbefales som lektyre før turen!
Er du turglad? Turen til Gloppefoss er en annen turanbefaling fra Bobilturen.
0 kommentarer