Tar du turen til Himakånå?

Fjellformasjonen «Himakånå» kan sammenlignes med en miniversjon av Trolltunga. Inntil de siste årene har den vært lite kjent, sommeren 2020 ble det anlagt ny tursti opp og promoteringen ble bedre.

av | jan 6, 2022

Er fjellnabben og turen opp dit verdt en stopp på bobilturen? Ja, hvis du ikke venter å gå en fjelltur, og utsikten er flott, allerede etter noen få høydemeter. Stien er godt skiltet, turen tar halvannen til to timer – alt etter form og føre, er tilgjengelig hele året og bør være gjennomførbar for de fleste. 

Kulturlandskapet er virkelig vel holdt i hevd i området. Husk å a med drikkevann!

Godt tilrettelagt

Det er flere veier til Himakånå. Vi valgte anbefalingene fra Visithimakana og startet i Hindervåg ved Nedstrand kirke. Der er det grei parkering for bobilen ved butikken. På hjemmesiden finner du også informasjon for parkeringsavgiften. Pengene som kommer inn går til toalett, søppelhåndtering og videre tilrettelegging. Vi var innom Joker-butikken før start, for å bunkre noen flasker kaldt vann og litt snaks til turen.

Den nye grusstien er riktignok bratt, men bred og enkel å forsere. Litt kjedelig i lengden oppoverbakke, men utsikten på veien ned er upåklagelig.

Smil undervegs

Området preges av et vakkert kulturlandskap, typisk for Ryfylke. Turen starter på asfaltvei gjennom bebyggelsen, før skiltet på trafostasjonen markerer: Opp her!

En kan bli i godt humør av mindre, noen har tenkt på tørste firbente. Så får vi til gjengjeld huske å holde firbente i bånd, gjennom kulturlandskapet med sauer på utmarksbeite.

Stien er relativt bratt i partier, opp til 356 meter over havet. Men den nye grusstien gjør vegen nesten litt kjedelig å gå. Om en velger å konsentrere seg om utsikten, kan turen likevel bli en fin opplevelse og det er jo også kjekt med turer som er lette å gå og ikke tar hele dagen!

En skal ikke ha gått langt, før utsikten gjør inntrykk. Grusstien er lettgått – men gir ikke den store turopplevelsen.

Hvem var Himakånå?

Det er flere sagn bak Himakånå-navnet, på Visithimakana beskrives to av disse. Begge handler om ei gygr, som ble kalt Himakona og bodde i fjellområdene i gamle dager. Fortellingene er fint fortalt, og kan anbefales som lektyre før turen! 

375 meter over havet og tid for å se seg om! Fjellformasjonen Himakånå henger ut over Lysevatnet, ved Hinderåvåg, i Nedstrand.

Er du turglad? Turen til Gloppefoss er en annen turanbefaling fra Bobilturen.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...