Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Det graves og ryddes på en tilgjengelig tomt ved Hillevågsvannet i Stavanger. Forhåpentligvis blir en midlertidig bobilparkering, med plass til 50 biler for overnatting og minst 10 korttids-parkeringsplasser, klar i sommer.

av | jul 1, 2024

På denne parkeringsplassen i gangavstand fra Stavanger sentrum møtte vi det nederlandske paret, som til sin skuffelse måtte reise videre samme dag, fordi det ikke var parkeringsplass for bobilen i Stavanger.

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. 

De dro

Det unge paret med en trivelig gutt på noen få år reiste videre samme dag. Håpet var å besøke Stavanger i noen dager, fordi de har hørt at det er en fin by, med opplevelser for både voksne og barn. Men paret fant ingen tilgjengelig parkeringsplass for bobilen, derfor dro de videre samme dag. Paret kom fra et besøk på Prekestolen dagen før, og hadde tilbragt en natt på Preikestolen camping. Heldigvis fant de en parkeringsplass hvor de kunne stå noen timer, for å delta på et fjordkrus før de måtte forlate byen. (NB! Hadde de parkert på bobilparkeringen i Jørpeland, kunne de opplevd flere små perler i Prekestol-byen).  

Det blir forhåpentligvis mindre av formålsløs kjøring i trange boliggater når bobilparkeringen åpner i Stavanger.

Det nederlandske paret kom til Norge via Oslo, hadde kjørt opp i landet og vestover, vært innom Bergen og Odda, Prekestolen og skulle hjem via Kristiansand. Oppholdet i Stavanger kunne vært flere dager, men Stavanger har aldri hatt en god bobilparkeringsplass. I løpet av sommeren kommer en midlertidig løsning, som et ledd i en reiselivssatsing i Rogaland, hvor målet, ifølge Stavanger Aftenblad, er å utvikle et godt tilbud til turistene, være et godt vertskap og å bygge næringsvirksomhet.

I gåavstand

Den midlertidige bobilparkeringen etableres ved Strømsbrua, med nærhet til Hillevågsvannet og få skritt fra Paradis stasjon. Fra bobilparkeringen er det også kort vei å gå til Stavanger sentrum, parkeringsplassen ligger også ved en av byens hovedårer for kollektivtrafikk og i gangavstand til flere badestrender og fine naturområder. Når den er ryddet og asfaltert, skal den beplantes og tilrettelegges med markering for bobilparkeringsplasser og skilt.

Arbeidet med å klargjøre den romslige tomten pågår for fullt.

Fakta: 

Parkeringsplassene: Det etableres 50 parkeringsplasser hvor bobilene kan stå i opptil to døgn. Samt minst 10 parkeringsplasser for parkering i inntil fem timer.

Kostnad: Stavanger Aftenblad beskriver at betalingsløsningen for parkeringen blir Easypark-app. Den blir benyttet i hele Europa. Prisnivået skal være mellom offentlig parkering og opphold på campingplass.

Tilbud: Fordi (også dette) er en midlertidig løsning i Stavanger investeres det ikke i infrastruktur som strøm, vann eller avløp. Det blir satt ut søppelspann og info.skilt. 

Inntil videre: Tomten er regulert til næringsbygg og det er ikke kjent hvor lenge parkeringen for bobiler blir på denne tomten.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobiltur på vei mot Kjerag

Bobiltur på vei mot Kjerag

Kjerag, majesteten i Lysefjorden, er et stadig mer populært reisemål. «Kan jeg kjøre hårnålsvingene med bobil» og «kan jeg overnatte med bobil i Lysebotn?»
Svaret er ja til begge deler. Det er også mulighet for trivelige stopp på veien, for eksempel hos landets beste gårdsbutikk: Nortrip-vert og Hanen-medlem, Dirdalstraen Gardsutsalg.

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Hva skjer når Bobilturens redaktør bestemmer seg for å leie bobil for en roadtrip med sin mor, som blir 85 år til høsten? Moren har aldri vært i bobil før, og redaktøren kjører bobil for første gang … Få med deg redaktørens reisebrev 1 av 3 (eller mer)!

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...