Gladnyhet for bilferien!

Gjennom et digitalt kart gjør Statens vegvesen det lettere for bilturister å holde øye med ferjekøer, veiarbeid, neste ladeplass og neste rasteplass.

av | jun 30, 2021

Veikartet gjør det rett og slett enklere å være på reise, fordi turen kan planlegges ut fra de faktiske forhold. På Vegvesenets karter det enkelt å holde øye med ferjekøer, veiarbeid, nasjonale turistveier og neste rasteplass eller ladestasjon.

Satser stort på bedre fremkommelighet

Oppfordringen i en pressemelding fra blant annet Statens vegvesen er å få sidemannen til å sjekke www.vegvesen.no/trafikk undervegs.

Jacob Trondsen, i Statens vegvesen.

– I Statens vegvesen satser vi stort på å bedre fremkommeligheten på de norske veiene og gjøre reisen din mer forutsigbar, sier Jacob Trondsen fra Statens vegvesen i pressemeldingen.

Det er satt opp nye webkamera på noen av de mest trafikkerte ferjekaiene i Norge i tillegg til de 650 kameraene som finnes langs veier, steder og kaier allerede.

Hurtigladere over nesten hele landet

Også Norsk elbilforening er fornøyd med at den nye kartløsning gjør det enklere å være ferierende elbilist.

− Det er flott at Statens vegvesen bidrar til å vise alle tilgjengelige ladestasjoner i sin kartløsning slik at de som vurderer elbil kan se at det finnes hurtigladere nær sagt over hele landet, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. Det finnes 3500 hurtigladere i Norge, ifølge ladestasjonsdatabasen Nobil.

Dette er nytt i veikartet

www.vegvesen.no/trafikk gir nå informasjon om:

  • Nye webkamera på de mest trafikkerte ferjekaiene i nord
  • Alle landets rasteplasser, nasjonale turistveier og ladeplasser
  • Veiarbeid i fremtid og planlegge reisen deretter
  • Mer informative trafikkmeldinger

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

En lærer etter hvert å bli skeptiske når noe høres ut som om det er for godt til å være sant. Den fransk-utviklede teknologien HY-Carbon skal rengjøre motoren innvendig ved å tilføre hydrogen via luftinntaket. Prosessen benytter ingen uheldige kjemikalier, det eneste...

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!