Gode råd og fin stemning!

Det meste klaffet på Stavanger Trafikkstasjon da Norsk Bobilforening region Sør arrangerte medlemskveld rundt bobil, trygghet og trivsel.

av | mai 19, 2022

Vertene Statens vegvesen, KNA og Norsk Bobilforening region Sør bød på informasjon, kaffe og vafler og en mulighet for å teste egne evner i presisjonskjøring med bobil.

Tiltaket ble godt tatt imot, og de aller fleste kom kjørene i bobilen sin.

Kristian Østrådt og Peter Råberg, fra KNA, hilste velkommen til arrangementet og viste bobolfolket tilrette på Stavanger Trafikkstasjon.

Medlemskvelden startet med drøs rundt kaffikoppen, før vertene hilste velkommen og presenterte sine respektive organisasjoner. Så var det rett på tema bobil og trygghet.

Sikkerhet i bobilen

Leif Tore Mauritzen fra Jæren Caravanservice, et betydelig merkeuavhengig verksted godkjent for reklamasjonsjobber, holdt et grundig og godt innlegg om vedlikehold av gass-anlegget i bobilen, om gasstesting og sikkerhet.

Sikkerhet var også temaet for Hurtigruta Carglass, som oppfordret til å bytte vindusviskere årlig. Slitte viskere sliter på ruta, og venter du for lenge, risikerer du at ruta får streker i glasset. Da blir kostnaden betydelig. Frontrute på helintegrert bobil ruter koster en liten formue, også derfor bør en investere i nye viskere før det er for sent.

Leif Tore Mauritzen fra Jæren Caravanservice snakket om gassanlegg og sikkerhet i bobil til et lydhørt publikum.

NB! Redaksjonen i Bobilturen kommer tilbake med en egen artikkel om gassanlegg i bobilen og sikkerhet. Intensjonen er at også bobileiere som ikke bor i nærheten av Stavanger Trafikkstasjon kan få del i kunnskapen.

Store biler tar plass

Leiv Gunnar Skeie fra Statens vegvesen minnet om slikt vi vet fra før – og som det kan være godt å høre igjen: Bobiler tar plass. Det er langt fra bakhjulene til bakparten på bilen. Det er viktig å planlegge kjøringen, bruk speilene og følg med rundt hele bilen under kjøring. Spesielt på smalere norske veier. Du risikerer å møte bilister som ikke forstår hvor stor svingradius en bobil kan ha, og som tror det er god plass bak deg.

Blant medlemmene i Norsk Bobilforening var det flere som hadde spørsmål denne kvelden, både rundt gass og el-sikkerhet, og annet.

Han la også vekt på bobil og fart.

– På tur er bobilsjåfører kanskje ikke så opptatt av å komme fort frem. Bruk speilene dine og vær obs på biler bak. Legger de seg tett opp til og viser at de vil forbi er det på tide å holde farten nede, og legg deg til siden. Bruk av blinklys kan være en risikofaktor, advarte han.

– Ikke lur folk til å tro at det er klart ved å blinke, det kan være nok å holde farten nede og plassere seg til siden. Og når du blir forbikjørt, så husk at bilen din er lang. Vær behjelpelig slik at de kan komme seg fort forbi, oppfordret Leiv Gunnar Skeie.

Presisjonskjøring

Medlemsarrangementet ble avsluttet med tilbud om presisjonskjøring i bobil, noe de aller fleste – kanskje alle – deltok i. På veien ut var det også anledning til å veie bobilen. Oppfordringen fra Statens veivesen var å komme innom og veie bilen hvis en er i tvil. Vekten på trafikkstasjonen er alltid åpen.

På vei til pressisjonskjøring på trafikkstasjonen!

Dette var kjekt!

Irene Sande fra Norsk Bobilforening og Bergliot Skavikeng fra KNA sørget for nystekte vafler og rikelig med kaffe.

Irene Sande var foreningens kontaktperson for arrangementet. Hun var fornøyd med oppmøtet og satte pris på det gode engasjementet.

Anders Galta satt stor pris på god drøs og vaffel!

– Dette var kjekt, strålte Anders Galta .

For mange år siden deltok han på et lignende arrangement i regi av Naf. Da dette kom opp, gledet han seg.
– Hvordan gikk kjøringen?
– Det var ikke vanskelig. Jeg har gode speil i helintegrert bil, så dette var gode greier!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Bobilturen med Turhild, mamma og meg

Hva skjer når Bobilturens redaktør bestemmer seg for å leie bobil for en roadtrip med sin mor, som blir 85 år til høsten? Moren har aldri vært i bobil før, og redaktøren kjører bobil for første gang … Få med deg redaktørens reisebrev 1 av 3 (eller mer)!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...