– Ikke det samme uten bobil!

Etter flere års feriering i bobil, ville familien forsøke noe annet. Det gikk bare ett år før de kjøpte bobil igjen.

av | aug 5, 2021

Familien Nygård Skregelid består av far, mor og tre barn i alderen 9, 11 og 13. Den første bilen kjøpte de like før Sigrid, yngstejenta, ble to år. Hun er født 4. juli. To-årsdagen hennes ble feiret i bobilen. Siden har hun hatt en rekke bobilbursdager!  

Den første turen

Marie Nygård Skregelid lufter Isak. Valpen på fire måneder har funnet seg til rette på bobiltur.

I fjor og i år har de reist i Norge. Den første bobilsommeren, i 2014, var planen å dra til Kroatia, med lite bereiste barn på 2, 4 og 6 år i bilen.

– Etter 20 minutter var det: Er vi snart fremme? Da vi var kommet til midt-Tyskland forsto vi at her må vi ta det litt med ro og dempe ambisjonene, forteller Svein Olav Skregelid leende. 

De svingte av autobanen og parkerte et fullstendig tilfeldig sted, og så viste det seg at plassen var ideell for alle.

– Det har vi opplevd flere ganger. Vi kjører og kjører, og så er alle plutselig leie. Så svinger vi av og finner en fantastisk plass hvor alle får opplevelser, beskriver faren.

Med tre barn, er det enklere å invitere seg selv på overnattingsbesøk når en har med egne soveplasser. Her er de på familiebesøk i Ryfylke.

Det er kanskje en av grunnene til at feriering uten bobil ikke fungerte for dem. Familien liker spontaniteten ved bobilturen. Er været bedre på den andre siden av fjellene, så kan de kjøre dit. Så enkelt. 

Gir frihet

– Den første bobilen solgte vi i 2018. Sommeren etter overnattet vi på Airbnb. Det var mye mer tungvint.

– Hvorfor

I fryseboksen har de som regel litt pinneis på lur …

– Vi har ikke helt ro til å være for lenge på et sted. Vi har gjerne en plan, men ender som regel opp med noe annet. Uten bobil måtte vi stadig finne nye steder å sove på, og hver gang vi var på en ny plass, var det et styr med å dra all bagasjen ut og inn.

For barna tar det fort noen døgn før de blir vant med å sove en plass. Etter noen døgn i bilen har alle funnet sitt sted og rytmen, og kjenner seg hjemme, svarer familiefaren. 

– Bobilen gir oss større frihet til å velge og vrake hvor vi vil være.

Funnet løsninger

– Blir det ikke trangt med fem mennesker i en bil?

– Jo, men vi er mest ute, og kjører ofte etter været. Å sitte alle inne i bilen en regnværsdag, er ikke kjekt. Da tar vi heller en handledag eller planlegger med å kjøre den dagen, svarer paret.

Skregelid-barna rundt bordet er Sigrid, nå 9 år, Serine på 11år og Matilde som er 13 år. Nå har bilen soveplass til åtte. Det er inngang til soveplassen i bagasjerommet også fra døra under den bakerste senga.

Nå er det ikke lenger noen problem å kjøre langt, for nå har barna oppdaget lydbøker. Den første sommeren hadde jentene hvert sitt nettbrett. Det opplevde foreldrene som mye mas. Nå laster de ned lydbøker på hver sin telefon, og lytter på head-sett. Lydbøkene fungerer så godt at det kan være vanskelig å få barna ut av bilen når de kommer frem. 

– Er de midt i en fengende historie, blir de sittende! sier moren og ler. 

Svein Olav Skregelid har laget en ekstra, koselig, sengeplass bak i bilen.

Soveplass til syv

Bilen de nå kjører ble kjøpt i februar 2020 og har syv sengeplasser. To i alkoven, to i sitteområdet, to bak og en i bagasjerommet. 

– Vi synes det er greit å slippe å re opp på sitteplassen. Derfor laget jeg en seng til hun midterste helt bak, forklarer Svein Olav. 

Bobilturene deres handler forresten om mer enn lengre bilferier. Bilen blir også brukt som overnattingssted når de besøker familie og kjente, som de gjorde den helgen vi traff dem i Ryfylke.

– Det er lettere å være spontan når en har med eget soverom. Vi har til og med brukt bobilen på handletur til Stavanger, med overnatting på Mosvangen Camping, forteller foreldrene.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!