Lettere bobil etter vårryddingen

Alt som er «kjekt å ha» i bobilen, tærer både på ledig plass og på nyttelast-vekt. Det kan være mye å hente på en liten vårrydding i bobilen.

av | apr 5, 2024

Om ikke annet kan det være smart å få ut slikt som i hovedsak bør være med vinterstid, og få inn vår- og sommerutstyret.

Litt av alt

En av fordelene med bobil er at bilen blir «et hus på hjul.» I bilen kan vi ha med alt vi trenger og ønsker. Både for å spise, sove og leve godt, men også for sykkel- og gåturer, og andre aktiviteter underveis på bobilturen.  Ja, og så trenger vi litt ekstra for bilvedlikehold, som motorolje, spylervæske og insektsfjering. Og noen ekstra gassflasker til grillen kanskje, og den ekstra skinnfellen, som er så godt å ha – i tilfelle det blir kaldt på kvelden.

Varme pledd er godt å ha på lur til de første vår-turenee, slik før solen varmer.

Det kan fort bli fullt

Selv i en romslig bobil, med mye å gå på før en har makset ut nyttelasten, kan det være greit å ta en liten opprydding, gjerne vår og høst.

Over tid hadde det nok samlet seg mer enn nok av slikt som kan være greit å ta med. Til slutt er det i overkant.

Dette har ikke blitt brukt på så lenge som en kan huske, eller er ubrukt. Slikt er det på tide å få ut av bobilen.

Kjekt å ha

Etter ryddingen er det langt enklere å finne frem i bobilgarasjen. Her er en artikkel om ting det kan være greit å ha med på bobilturen.

Noe har fast plass i bobilgarasjen året rundt.

De fleste finner etter hvert sin måte å bo i bobilen på. Noen velger å ta oppvasken inne uansett, andre foretrekker å ta vasken i anlegg på bobilplasser. Sammenleggbare vaskebøtter, fargekodet for oppvask og klesvask, er uansett kjekt å ha med.

Disse er virkelig kjekke å ha. Med fargekoding sikrer en at undertøyet ikke vaskes i baljene for koppere og kar.
Det er enkelt å sortere ting i plastkasser som dette. De er også enkle å stable og hente inn og ut av bobilen.

Her er en artikkel om innredning av bobilgarasjen. Kanskje du kan finne noen tips der?

Har du gode tips til rydding av bobilen, eller til slikt som bør være med, så del dem gjerne med bobilturens lesere!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Gunvors råd til bobilturen

Gunvors råd til bobilturen

Denne artikkelen ble første gang publisert sommeren 2021, men temaet er fortsatt høyaktuelt: Hva er Gunvor A. Alverns råd til nye bobileiere?  – Gjør det enkelt, tenk gjenbruk og finn ut av hvordan DU vil ha det på bobilturen, svarer den erfarne bobilentusiasten.   ...

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

En lærer etter hvert å bli skeptiske når noe høres ut som om det er for godt til å være sant. Den fransk-utviklede teknologien HY-Carbon skal rengjøre motoren innvendig ved å tilføre hydrogen via luftinntaket. Prosessen benytter ingen uheldige kjemikalier, det eneste...

Gassfilter og sikkerhet i bobilen

Gassfilter og sikkerhet i bobilen

På bildet vasker Enjo-forhandler Anne Mai Neumann gasskomfyren i bobilen etter alle kunstens regler. Det kan du lese om i en annen artikkel. Denne handler om gassfilter og sikkerhet på bobilturen. I vår artikkel Gasstest – en rimelig investering var temaet: Hvorfor...