Lysefjorden: Fem fakta før bobilturen

Den tyskregistrerte bobilen ventet tålmodig på ferga til Lysebotn, kjørte på og rygget av like før avgang. Kanskje årsaken var at sjåføren med følge i siste liten fikk vite at veien videre fortsatt er stengt.

av | apr 26, 2024

Lysebotn og Kjerag har en nesten magisk tiltrekning på besøkende både fra inn og utland. Men for de som ikke kjenner landet vårt godt, er det ikke en selvfølge at veien er dekket av snø til midten av mai. I år er planlagt åpning 15. mai. Det er både kjedelig og kostbart å reise tur – retur med bobil på Lysefjorden. 

Lysefjorden fotografert fra turstien til Hatten, på sørsiden av fjorden.

Båtene som var bedre før

Fjorden som skjærer seg gjennom det majestetiske landskapet sør i Ryfylke er lett å komme til, i hvert fall er fjordåpningen det. Men å reise på fjorden er dessverre blitt vanskelig. De siste årene har båt-tilbudet som utgjør kollektivtrafikken vært dårligere enn det var på slutten av 1980-tallet.

Aktørene i turistbransjen protesterer, det samme gjør lokalbefolkningen og hytteeiere. Kravet er bedre båter, samt bedre og hyppigere frekvens. Umiddelbar bedring er det ingen grunn til å håpe på, så da er det bare å gjøre det beste ut av forholdene som de er nå. 

Turistferga fotografert fra Flørli sommern 2019.

Fem fakta fra Lysefjorden

  1. Prekestolen er tilgjengelig året rundt. Besøk gjerne turmålet utenom sesong, da er det bedre plass både til folk og biler.
  2. Songesand er ei perle, vel verdt et besøk. Dit kommer du lettes via vegen til Årdal. 
  3. Flørli er unik, men med mindre en ønsker utfordringer, bør Flørli besøkes i turistsesongen. Dit kommer du ikke med bil. Det er heller ingen grunn for å ta med bilen dit. Flørli er ei vegløsbygd.
  4. Fjorden er en unik opplevelse i seg selv. Men tar du turen så vær obs på at i år (sesong 2024) er det ikke sitteplasser over dekk på turistferga(!)
  5. Kan bobiler kjøre opp og ned hårnålssvingene til Lysebotn? Ja, det går helt fint! Men altså ikke før vegen er åpnet. I år skjer det 15. mai. 
Den veiløse bygda Flørli er med sin formidable krafthistorie og brutale landskap et unikt reisemål.

Her er full informasjon om Flørli, med de 4444 trappetrinnene, mulighet for overnatting og formidable historie.

Lysefjorden 365 er den beste kilden til all informasjon om fergeruter og priser på Lysefjorden. I turistsesongen bør du også bestille billett hvis du skal reise på Lysefjorden, enten det er med eller uten bil. På den offesielle hjemmesiden er det også rikelig med historier fra de ulike destinasjonene langs Lysefjorden, der er nemlig mye å se i tillegg til Prekestolen, samt ti fine turforslag i det majestetiske landskapet Lysefjorden skjærer seg gjennom.

Bobilturen til Songesand, ved Lysefjorden, kan du lese om her. Og i denne artikkelen beskrives en bobiltur med frikamping og turbesøk til Kjerag.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

For bobilturistenes beste!

For bobilturistenes beste!

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet. Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste...

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!