For bobilturistenes beste!

FEFI er et felleseuropeisk reiselivsnettverk med 10 internasjonale organisasjoner som produserer noen av de største reiseguidene i Europa. Siste helgen i mai møtes de i Grimstad, for å ta lærdom av hverandre og videreutvikle det fantastiske konseptet sammen.

av | mai 24, 2024

Grunnleggerne av Nortrip gleder seg til å ta imot deltakere til en inspirasjonskonferanse i Grimstad! Målet er å sammen videreutvikle det unike besøk-konseptet.

Det er Grimstad-baserte Nortrip som skal arrangere denne første inspirasjonssamling i Norge. De to siste årene har Nortrip deltatt på FEFI-konferansen i Berlin og Marseille. I år gjennomfører de den selv, i Grimstad. Dette beskriver selskapet i en pressemelding.

Siden 1993 har France-Passion sørget for at hundretusenvis av bobilreisende har kunnet parkere gratis på de over 2000 franske vingårdene i France-Passions bobilguide. Denne guiden publiseres i nytt opplag hvert år. Dette har ikke overraskende blitt en attraktiv måte å reise på for vin-interesserte bobilturister. Slike reiseguider kan nærmest ses på som en slags Michelin-guide for bobil- og caravanreisende.

Etter det har bobil- og caravan-guider med hovedvekt på gårdsturisme spredt seg til ti europeiske land. I Norge ble Nortrip etablert i 2021. Les gjerne om det i Bobilturens artikkel: Endelig også i Norge.

«Vi så et udekt behov i Norge. Selv om det ikke er mange vingårder i Norge, er vi veldig gode på lokalmat! Vår Nortrip-guide inneholder derfor en oversikt over idylliske steder som ofte tilbyr nydelig norsk lokalmat og drikke, samt andre unike opplevelser»

Patrik Alesand, daglig leder Nortrip

Stor vekst legges merke til

Alesand forteller at siden oppstarten av Nortrip i 2021, har Nortrip opplevd en syvdobling i antall Nortrip-verter, som ønsker å bli presentert i Nortrip-guiden. Denne sterke veksten har blitt lagt merke til i Europa og USA. Nå kommer altså ledelsene fra de største europeiske og amerikanske reiselivsbedriftene i samme segment til Grimstad for å hente inspirasjon og lære mer om Nortrip.

Økt besøk til bygdeperler

Nortrip-guiden, France-Passion og resten av FEFIs reiseguider selges som opplevelsesguider. Målet er at de reisende skal bli introdusert til spennende lokalmat og unike opplevelser. For mindre turistaktører utenfor byene, betyr det en kjærkommen økt tilstrømming av interesserte kunder.

Attraktiv reisemåte

Denne måten å reise på har vist seg å bli veldig populær i hele verden. Dette har også investeringsselskaper lagt merke til. Nylig ble det investert nærmere 400 millioner kroner i Nortrips amerikanske søsterbedrift, Harvest Hosts. Harvest Hosts har siden kjøpt opp Brit Stops og er derfor med i FEFI. Daglig leder i Harvest Hosts, Joel Holland, er blant deltagerne på FEFI-konferansen i Grimstad.
– Vi er utrolig stolte og ydmyke over å kunne ta imot ledelsene fra store internasjonale reiselivsbedrifter i Grimstad! Vi ser frem til å lære mer av de andre i FEFI og Harvest Hosts i USA og også dele av våre erfaringer. Vi gleder oss også til å vise frem Grimstad og Norge til Europa!, beskriver Alesand fra Nortrip.

Selskapet har booket skonnerten Solrik for en rundtur i den idylliske Sørlandsskjærgården utenfor Grimstad.

Alle bildene er fra Norske Nortrip-verter, og viser destinasjoner Nortrippere kan overnatte på.

På konferansen deltar representanter fra:

 • France Passion (Frankrike)
 • Landvergnügen (Tyskland og Østerrike)
 • Harvest Hosts (USA)
 • Brit Stops (Storbritannia)
 • España Discovery (Spania)
 • Swede Stops (Sverige)
 • Pintrip (Danmark)
 • Nortrip (Norge)

Les mer om Nortripp i denne artikkelen fra Bobilturen.

Nortrip-fakta:

 • Grunnlagt 2021
 • 200 Nortrip-verter fra Lindesnes til Nordkapp
 • Grimstad-basert
 • Har mottatt støtte fra Innovasjon Norge
 • Mer info Nortrip

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...