Fire bobilturtips til fridagene!

Med mai kom finværet og varmen, og i år er 17. mai-helgen ekstra lang. Skal du feire hjemme, hos venner, eller frister det med en bobiltur til nye trakter?

av | mai 16, 2024

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.  

Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin’s drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i Trøndelag: Oddan Alpakka og i Finnmark: Trasti og Trine. De er fire av over 200 Nortrip-verter, som tilbyr unike opplevelser over hele vårt langstrakte land. Og passer det ikke å ta turen nå, så vet du hva som kan vente deg på en bobiltur senere i sesongen! 

Som en drøm

Elin’s drøm er en gårdsbedrift på Saaltvedt gård, på Skollenborg rett utenfor Kongsberg.  Elin’s drøm ble etablert høsten 2015, i fjor ble de Nortrip-verter og nå har de åpnet for sesongen noen lørdager fremover.

Elin hilser Nortripere velkomne til gards!

I et nytt produksjonskjøkken baker Elin Drømmeknekkebrød (med selvproduserte gulrøtter og grønnkål i!), konfekt og smørbrødkaker, med mer. Gårdsbutikken ligger i et gammelt stabbur som lenge hadde stått ubrukt i skogen, før det ble flyttet ned til gården hvor det fikk nytt liv.

Det ryktes at når temperaturen stiger og vårsolen varmer, åpner Elin solskinns-kafeen og tilbyr både nytraktet kaffe og herlig hjemmebakst. Bobilparkeringen er like utenfor, og fra den er det flott utsikt til Knuttetoppen og Skrimfjellet. 

Gårdsbutikken er åpent hele året. Elin åpnet sesongen for Nortripere allerede i begynnelsen av april. Nå står blomsterknoppene på gårdens epletrær nesten bristeklare og Elin skal snart sette ut bikubene på Saaltvedt gård.  

Saaltvedt gård ligger høgt og fritt, og er lett tilgjengelig for bobilturister.

– Hva er det bobilturistene setter pris på å oppleve hos dere?

– Beliggenheten … Folk nyter å sitte ute og se ut fra høyden gården ligger på. Vi får fine tilbakemeldinger om at folk nyter freden og roen her, og at de synes gårdstunet er koselig. Så gir vi også litt ekstra service til bobilturistene. Selv om gårdsbutikken offisielt er stengt når folk kommer på ettermiddag og kveldstid, så åpner jeg opp om de ønsker.

– Hvorfor ønsker dere å være Nortrip-verter? 

Gårdsbutikken leverer lokalmatsprodukter landet over, og jeg er i kontakt med andre lokalmatprodusenter. Det var derfra jeg ble tipset om Nortrip. Jeg hadde selv ikke hørt om konseptet før. Så jeg tok kontakt i fjor, og valgte å fortsette i år, for det er så fantastisk mange hyggelige folk som kommer! Jeg får følelsen av at bobilturister alltid er blide og usedvanlig rause mennesker! Selv er jeg utadvendt og sosial, det er SÅ gøy å høre når folk forteller om hvor de har vært og hvor de skal. Det er alltid spennende når det kommer nye bobiler, og de gir meg en opplevelse av at jeg har vært på ferie selv!  Som vert er jeg virkelig positivt overrasket, Nortrip er en artig ting, sier Elin begeistret. 

Møbel-galleri i Norges møbelhovedstad

Galleri Cylindra ligger i møbelkommunen Sykkylven, mellom Hjørundfjorden og Storfjorden i Møre og Romsdal. Der får besøkende oppleve ubeskrivelig norsk natur, og unike norske møbelskulpturer. Galleriet ble etablert i 1989, for å videreføre Peter Opsviks særegne og høgt verdsatte møbelideer. Da ble også produksjonen flyttet til Sykkylven, som lenge har vært sentrum for norsk møbelindustri. 

Her er bobilturistene i Nortrip hjertelig velkomne, til opplevelser utenom det vanlige.

Galleriet ligger rett i vannkanten ved Storfjord, der er også parkeringen for Nortripere. I langhelgen vil de holde åpent i galleriet etter avtale, men det er stengt på de offisielle fridagene. 

– Hva er det bobilturistene setter pris på å oppleve hos dere?

– De aller fleste som kommer hit er interessert i design, kunst og håndverk. De kommer primært for å se møbelskulpturene. Men vi har også et veldig flott uteområde. Derfra kan de fiske og se cruiseskipene gli forbi på vei inn og ut fra Geirangerfjorden. Mange nyter bare freden, griller og leser, forklarer den lokale galleristen Kjellbjørn Tusvik. 

Han har vært ansvarlig for både produksjon og galleri siden 1989. Omvisningen Tusvik gir på galleriet tar i underkant av halvannen time, alt etter som hvor mange spørsmål han får undervegs. 

Peter Opsviks skulpturelle møbler ble første gang utstilt på Kunstindustrimuseet i Oslo i 1986. Senere også i Berlin, Göttingen, Düsseldorf, Zürich, Milano, Paris, Tokyo og London. Utstillingen hos Galleri Cylindra er permanent og Skulpturer som «Lady in Wind», «Mountainpeaks», «A touch of glass», «Passion», «Cohesion» og «Loyalty» er blant de utstilte 80 objektene. 

– Hvorfor ønsker du at galleriet skulle inngå som Nortrip-vert? 

– Jeg har jo jobbet mot reiseliv lenge, med møbelkulturformidling for tilreisende. Så var det en som besøkte galleriet som i etterkant spurte om vi ønsket å bli verter. Det ville vi, og jeg synes Nortrip er et veldig positivt tiltak.

Du store alpakka!

Oddan Alpakka er en del av Oddan gård. Den ligger på Kyrksæterøra i Heim kommune og tilbyr en rekke opplevelser. Først og fremst får besøkende nærkontakt med dyr, og de store stjernene er gårdens alpakkaer. Oddan gård har lenge tilbudt overnatting i stabburet og glamping. De har trollskog for de minste og tilbyr bålkos i grillhytta og salg av gårdsprodukter. Der selges blant annet kortreist mat, og speket kjøtt lav gammal Norsk sau og alpakka!

Screenshot

– Alpakka-spekemat er kjempegodt, det bare må smakes! Vi grudde oss litt første gangen, det var jo noe helt nytt også for oss, men det er supergodt, forsikrer Heidi på Oddan Alpakka. 

– Hva er det bobilturistene setter pris på å oppleve hos dere?

Mange vil se dyrene. Vi har også små og store kaniner, afrikanske kjempesnegler, shetlandsponni, gammelnorsk sau og fugler. De besøkende er gjengs over interesserte i alle dyrene, men alpakkaen fenger mest. Vi tar inngangspenger for besøkende til dyrene, men har laget pakker for bobilturistene, så det er rimeligere for Nortriperne, forklarer Heidi.

For bobilturister så åpner de for dyrebesøk fra 1.mai, slik at Nortripere får besøke dyrene selv om sesongen ennå ikke er åpnet for alle. Fra 27. juni åpner de torsdag-lørdag helt fram til 10.august, da er det sommermarked på gården. 

– Hvorfor ønsker dere å være Nortrip-verter? 

– Vi har tatt imot besøk siden 2012, og er vant med gjester på gården. Da vi ble spurt var jeg litt skeptisk i starten, men ville gi dette et forsøksår. Vi fikk enormt besøk av hyggelige bobilgjester i fjor, og har valgt å fortsette. Nortrip er givende for oss også, vi har hatt besøk av SÅ mange trivelige besøkende!

Nært og ekte i nord

Trasti og Trine inviterer til det gode liv med hundekjøring i fantastisk Finnmarksnatur, ekte, kortreist og unik matglede, hjemmekoselig overnatting – og parkering for Nortripere.

Aktivitetene hos Trasti og Trine følger årstidene. Vertskapet tilpasser seg naturen og sesongene, og ønsker sine gjester velkomne til å delta. De har blant annet 60 sledehunder, som er i aktivitet året rundt gjennom trening med vogn, slede, kløvturer, sosialisering og stell.

Hos Trasti og Trine kan den som vil få servert ekte opplvelser og komme tett på naturen i nord.

– Hva er det bobilturistene setter pris på å oppleve hos dere?

– Det er nok hundegården og restauranten som er viktige for bobilgjestene våre. Det er kjekke folk som kommer hit, og ofte har de lest seg opp på forhånd. Gjestene våre er glade i hunder og har ofte lyst til å besøke både hundegården og restauranten. Vi tilbyr også to-timers matkurs, om noen ønsker å få med seg det før de reiser videre, forteller Trine. 

Trasti og Trine ønsker at maten de lager og serverer skal stå i stil med naturen og kulturen de omgir seg med. Storslått, men samtidig ekte og naturlig. For å kunne levere matopplevelser av ypperste kvalitet, er selvfølgelig gode råvarer helt avgjørende. De er opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget. Ved å gi gjestene innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker de å inspirere og gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel.

– Hvorfor ønsker dere å være Nortrip-verter? 

– Det passer jo godt inn i konseptet vårt. Vi tilbyr også overnatting, men har stort sett plass til flere. I tillegg er det kjekt også med bobilturister som får oppleve det vi har å tilby. Folk besøker oss uansett med bobil, og da er det fint for både dem og oss at besøket er i ordnede former via Nortrip, sier hun. 

Vandretur med valpene, er blant tilbudene hos Trasti og Trine.

Dette er Nortrip

Bobilturen.no skrev om Nortrip da de etablerte seg i Norge, i denne artikkelen fra 2021. Her kan du lese om bakgrunnen for tilbudet om å bli Nortriper, og hvordan konseptet fungerer. Allerede året etter hadde antall Nortrip-verter vokst betydelig. Det kan du lese om i Ny sesong for Nortripperne, fra 2022.

Med Nortrip-guiden får bobilbrukere tilgang til over 200 unike verter som lar deg parkere bobilen din gratis. Du kan bo ved fjorder, fjellsetre, gårder, ysterier, mikrobryggerier og få tidenes utsikt på din bobiltur. Les mer her.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...