Turen til fossen: Gloppefoss!

Gloppefoss, en av de høyeste fossene i Setesdal, ligger en kort gåtur fra bobilcampen Sanden Såre ved Rv9. Gå gjerne dit under bobilturen.

av | sep 7, 2021

Turen til fossen starter ved parkeringsplassen sør for bobilcampen Sanden Såre, ca. 9 km nord for Valle Sentrum. Vanskelighetsgraden er middels – eventuelt enkel. Turen passer for de fleste og går gjennom trivelig skogsterreng. 

Fra parkeringen ved Rv9 går det turveg helt frem til vannet ved fossen. Med sykkelerfaring og en god sykkel er det nok også fullt mulig å sykle så å si helt frem. Turen er tre km. en vei. Hvor lang tid det tar til fots? Vel det handler om hvor fort en går og hvor mange bilder en tar undervegs … men beregn gjerne om lag to timer totalt.

Turbeskrivelse til fossen

Ved vanlig vannføring er det enkelt å krysse elven som render langs stien til fossen.

Elven Veiåne skal krysses flere ganger. Vær obs. på at vannføringen øker betydelig etter kraftig regn. Da må en vurdere om det er trygt nok å krysse elven. 

Turen starter på en skogsbilveg, og er merket gjennom Veiåjuvet til Gloppefoss. Det første strekket er motbakke, men turen er lett å gå. Oppi bakken går skogsbilvegen går over til en velholdt traktorveg, senere skal du fortsette på en fin sti. Turen er merket, lett å finne og det er unødig å ta med kart. 

Skogsbilveien turen til fossen starter på, går gjennom et vakkert skogsterreng.
Plutselig oppdages fossen der fremme. Naturen blir enda mer storslagen og menneskene små.

NB Husk!

  • Det er strengt forbudt å tenne bål i naturen i sommerhalvåret. 
  • Det eneste du skal etterlate er forsiktige fotavtrykk. Ta med deg søppelet ditt tilbake igjen. 
  • Det eneste du skal ta med deg fra turen er bilder og gode minner. 
Terrenget passer for fottur hele sommerhalvåret, men er kanskje aller vakrest om høsten.

Her kan du lese om bobilparkeringen Sanden Såre, som er midt i naturen, like ved startpunktet for turen til fossen. Her kan du lese om turen til Gloppefoss og andre steder i området.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

1 kommentar

  1. Curt Terje Espedal

    Takk for god og informativ beskrivelse av turen til Gloppefossen. Skal sykle der i dag.

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobiltur på vei mot Kjerag

Bobiltur på vei mot Kjerag

Kjerag, majesteten i Lysefjorden, er et stadig mer populært reisemål. «Kan jeg kjøre hårnålsvingene med bobil» og «kan jeg overnatte med bobil i Lysebotn?»
Svaret er ja til begge deler. Det er også mulighet for trivelige stopp på veien, for eksempel hos landets beste gårdsbutikk: Nortrip-vert og Hanen-medlem, Dirdalstraen Gardsutsalg.

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...