Turen til fossen: Gloppefoss!

Gloppefoss, en av de høyeste fossene i Setesdal, ligger en kort gåtur fra bobilcampen Sanden Såre ved Rv9. Gå gjerne dit under bobilturen.

av | sep 7, 2021

Turen til fossen starter ved parkeringsplassen sør for bobilcampen Sanden Såre, ca. 9 km nord for Valle Sentrum. Vanskelighetsgraden er middels – eventuelt enkel. Turen passer for de fleste og går gjennom trivelig skogsterreng. 

Fra parkeringen ved Rv9 går det turveg helt frem til vannet ved fossen. Med sykkelerfaring og en god sykkel er det nok også fullt mulig å sykle så å si helt frem. Turen er tre km. en vei. Hvor lang tid det tar til fots? Vel det handler om hvor fort en går og hvor mange bilder en tar undervegs … men beregn gjerne om lag to timer totalt.

Turbeskrivelse til fossen

Ved vanlig vannføring er det enkelt å krysse elven som render langs stien til fossen.

Elven Veiåne skal krysses flere ganger. Vær obs. på at vannføringen øker betydelig etter kraftig regn. Da må en vurdere om det er trygt nok å krysse elven. 

Turen starter på en skogsbilveg, og er merket gjennom Veiåjuvet til Gloppefoss. Det første strekket er motbakke, men turen er lett å gå. Oppi bakken går skogsbilvegen går over til en velholdt traktorveg, senere skal du fortsette på en fin sti. Turen er merket, lett å finne og det er unødig å ta med kart. 

Skogsbilveien turen til fossen starter på, går gjennom et vakkert skogsterreng.
Plutselig oppdages fossen der fremme. Naturen blir enda mer storslagen og menneskene små.

NB Husk!

  • Det er strengt forbudt å tenne bål i naturen i sommerhalvåret. 
  • Det eneste du skal etterlate er forsiktige fotavtrykk. Ta med deg søppelet ditt tilbake igjen. 
  • Det eneste du skal ta med deg fra turen er bilder og gode minner. 
Terrenget passer for fottur hele sommerhalvåret, men er kanskje aller vakrest om høsten.

Her kan du lese om bobilparkeringen Sanden Såre, som er midt i naturen, like ved startpunktet for turen til fossen. Her kan du lese om turen til Gloppefoss og andre steder i området.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

1 kommentar

  1. Curt Terje Espedal

    Takk for god og informativ beskrivelse av turen til Gloppefossen. Skal sykle der i dag.

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...

Familiecamping med fine fasiliteter!

Familiecamping med fine fasiliteter!

Etter at vi i Bobilturen-redaksjonen publiserte bilder og rosende omtale av toalettanlegget på Skallevold Familiecamping på Bobilturens Facebook-side, fikk vi flere tips om andre steder som har fasiliteter det er verdt å skrive om. Takk for det! Vi kommer tilbake til...