Matbutikk vel verdt å kjøre til

Tipset var; ikke kjør forbi Kvinesdal, kjør innom og besøk Nico Mat på bobilturen. Vi kom ut igjen med tre flotte middager og en lunsj, og handleopplevelser vi med glede deler med andre.

av | aug 27, 2021

Kvaliteten er topp og utvalget imponerende. Det er ingenting å si på prisnivået, men mye å si om gleden ved å oppleve så kunnskapsrike, erfarne, dedikerte og smilende medarbeidere! 

Da handelen egentlig var unnagjort kom en lokal kunde, han Magne, inn for å kjøpe fersk ribbe til lammecarré.

Mens vi hørte saga gå på bakrommet, delte Magne velvillig oppskriften sin. Den finner du her.

Smittende matglede

Etter å ha spist vår første middag, med entrecôte fra Nico Mat, tenkte vi: Hva i alle dager er det de gjør med kjøttet? Eventuelt hva er det de ikke gjør, alle de andre som leverer kjøtt til matbutikkene våre?

Selv er vi opptatt av matvarekvalitet. Vi leter etter gode produkt og er tilhenger av enkel, ærlig mat. Vi handler gjerne hos velrennomerte slaktere, men maken til kvalitet, kunnskap og glede over å dele den som vi møtte hos Nico – er sjelden vare. 

Planen var å titte innom. Vi kom ut fra matbutikken med kjøttvarer, pølser, inspirasjon og smil om munnen.

Verdt å kjøre til

Kvinesdal er et trivelig sted, men stort – det er det ikke. At det finnes en matvarebutikk med et slikt utvalg og egen pølsevareavdeling i Kvinesdal er imponerende. Hvor kommer kundegrunnlaget fra?

Før de storstilte veiprosjektene i Lista-området gikk E39 gjennom Kvinesdal. Nå suser trafikken forbi. Men matbutikkens markedsansvarlige, daglig leder Geir Nicolai Nilsen, bekrefter at Nico Mat trekker kunder fra Flekkefjord, Farsund, Mandal og distriktet ellers. I fjor kom kunder kjørende på dagstur fra Skien til Kvinesdal for å kjøpe Nicopølse. 

Matbutikkene våre er skuffende like. Det er trist å finne de samme butikkene og samme utvalg i hver eneste by. Nico Mat er annerledes. Alt for ofte reiser folk ut fra småsted for å handle. – Vi bidrar til at handelslekkasje blir mindre, sier Geir Nicolai Nilsen.

– Butikkene blir likere og likere, og lavprisbutikker dominerer. Vi er opptatt av kvalitet og vareutvalg, og tar inn det kundene vil ha. Å trekke folk handler om å ikke være lik alle andre. Hvorfor skulle de komme til oss, om de finner det samme her som hos alle andre, sier Geir i matbutikken Nico Mat.

Flotte folk

Gunn har arbeidet i matbutikken siden 1986. At jeg har blitt så lenge sier litt om hvor godt vi trives her, sier hun.

Foruten imponerende utvalg og kvalitet har Nico Mat uvanlig høg bemanning, og ansatte med gledelig høg kompetanse.

Vi lyttet mens vi ventet på vår tur, og vi kan nok om mat til å gjenkjenne kunnskap.

I ferskvaredisken er det seks ansatte. Flere av dem har fagbrev som pølsemakere. To av de ansatte har til sammen 90 års erfaring. Geirs far, på 75 år, er andregenerasjon i Nico Mat, og arbeider fortsatt i ferskvaredisken.

– Vi har åtte medarbeidere med over 25 års erfaring, og en flott gjeng yngre, bekrefter Geir.

– Men dere har så mange ansatte, det er folk både her og der.

– Ja, vi legger vekt på at når du kommer til butikken, skal du få kompetent hjelp, svarer den daglige lederen i matbutikken. 

Selv er han tredjegenerasjon i matbutikken Nico Mat i Kvinesdal. Kjør innom. 

Matbutikken Nico Mat ligger i «little America-området i Sør-Norge, og har mat enhver USA-kjenner vil nikke gjenkjennende til.»

To tips til i Kvinesdal sentrum

Nærmeste nabo til matbutikken Nico Mat, er kiosken Beden. Isen deres er stor, god og billig, og de lager den uproblematisk akkurat slik du vil ha den!
Bobilparkeringen i Kvinesdal sentrum er usedvanlig vel plassert i et parkområde ved elva.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

2 Kommentarer

 1. Edmund Birkeland

  Mye godt hos Nico, finnes ikke fler av denne kaliberen nå til dags.
  Minner meg veldig mye om T B Sigbjørnsen i Flekkefjord.
  For de som husker den.

  Edmund Birkeland Sira

  Svar
  • Inger Anita Merkesdal

   Takk for hyggelig kommentar Edmund. Vi har nok ikke vært innom butikken i Flekkefjord, men vil avgjort besøke Nico igjen!

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!