Mattips: Urter på bobilturen!

På bobilturen unner vi oss noe godt, også i matveien. Derfor kjøpte vi med oss ferske urter. Les hvordan det gikk!

av | aug 28, 2021

Inspirert av Rune og Elisabeth Mejlgaard, som siden 1980-tallet har feriert i en Transitt fra 1972 og prioriterte å ha plass til levende urter, bestemte vi oss for å gi plass til noen av våre favoritter i garasjen i år. Urtene på bildet har feriert i flere uker, og er fortsatt like livskraftige og smakfulle.

Livskraftige urter

Hesnes Gartneri og Kjøkken i Grimstad er både gartneriutsalg og kjøkken med selskapsmeny, kafe og butikk. Med gartneri og kjøkken på samme sted blir råvarene ekstra jordnære. Konseptet er et av de trivelige tilbudene Grimstad har å by på, og gartneriet er anerkjent for kvalitet og utvalg. 

Hjemme bruker vi gjerne ordinære butikkurter. Urter som skal bli med på bobilturen må være livskraftige og sterke. Derfor handlet vi basilikum, timian og rosmarin hos Hesnes Gartneri og Kjøkken. 

Hos Hesnes Gartneri og Kjøkken kjøpte vi foruten urtene basilikum, timian og rosmarin, ferske tomater, smaksagurk og annen snaks til matlaging på bobilturen. Følg med for oppskrifter på Bobilturen.no.

Gjør det enkelt

Basilikum, timian og rosmarin er anvendelige urter. De egner seg til det meste av kjøttmat, forsterker smaksopplevelsen i salater og lunsjretter.

Vi er tilhengere av god mat – men liker også å gjøre ting enkelt. Også derfor ville vi ha med oss levende urter på bobilturen. Under kjøring lot vi urtene stå i en iskremboks og et yoghurtbeger av plast, i garasjen. Når vi stanset tok vi urtene ut. Verre var det ikke. 

Urtene skal vannes nedenfra, og tørke litt mellom hver vanning. Vi fylte vann i plastemballasjen når vi kjente at jordoverflaten var tørr, lot vannet trekke inn og tømte vekk det som eventuelt var overskytende.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Tips til middag på bobilturen

Tips til middag på bobilturen

Særlig fredagskvelden, etter en lang arbeidsuke og kanskje også en krevende kjøretur, kan det friste å ta det enkelt. Men det skal jo også smake godt, og helst ikke være det samme hver gang. Det er heller ikke alltid like lett å legge inn tid til forberedelser på forhånd … 

Gunvors råd til bobilturen

Gunvors råd til bobilturen

Denne artikkelen ble første gang publisert sommeren 2021, men temaet er fortsatt høyaktuelt: Hva er Gunvor A. Alverns råd til nye bobileiere?  – Gjør det enkelt, tenk gjenbruk og finn ut av hvordan DU vil ha det på bobilturen, svarer den erfarne bobilentusiasten.   ...

Lettere bobil etter vårryddingen

Lettere bobil etter vårryddingen

Om ikke annet kan det være smart å få ut slikt som i hovedsak bør være med vinterstid, og få inn vår- og sommerutstyret. Litt av alt En av fordelene med bobil er at bilen blir «et hus på hjul.» I bilen kan vi ha med alt vi trenger og ønsker. Både for å spise, sove og...