Med båt i bobilgarasjen

Noen kjører båt, noen kjører bil. I sommer har vi kjørt bobil med båt i.

av | jun 17, 2021

Med kajakk og kano kan du komme deg frem på ellers utilgjengelige steder, båtene takler grunt vann, og fordi du ikke lager lyd, unngår du å skremme vekk fugler og dyr. Etter mange timer i bobil er det også flott å få litt bevegelse i kroppen, og utfordre musklene sånn passe.

Å komme seg utpå

Annonsen dukket opp på Finn i vår: «Brukt, oppblåsbar tomanns-kajakk til salgs». For de av oss som har padlet kajakk før, er denne åpne båten opplagt en kano. Men materialet er overraskende solid – av samme type som surfbrett, og ja – den pumpes opp. Etter bruk tømmes den for luft, brettes sammen, puttes i en trillebag med skulderstropper og stappes inn i bilen.

Da vi kom til Skjolden og parkerte nederst mot vannet på Nymoen Hytter og Camping var ett klart; Her skulle båten benyttes. 

Nymoen Hytter og Camping, ved Eidsvatnet i Skjolden, er nesten overjordisk vakker.

Eidsvatnet får tilførsel fra en breelv. Sedimentene derfra gir vannet den ubeskrivelig vakre smaragdgrønne fargen. Slikt er det gøy å flyte over. Det er fullt mulig å fiske fra kajakk og kano. Vi valgte å nyte padlingen og vannet, så kan fiskingen vente til en annen gang …

Å tenke på

Å padle kan være rene idyllen, det kan også være livsfarlig. På flatt vann, med redningsvester og ikke for langt fra land, blir en i verste fall våt og kald. Men skal en utpå i litt bølger, eller padle langt, bør en avgjort ha noe padleerfaring.

Båten i artikkelen er beregnet for to, men har plass til tre, og håndterer 250 kg. Med maks vekt har den lavt fribord. På saltvann ville den ha ligget høyere i vannet. Uansett er dette ikke en en båt for røft vann eller vind, men som flattvannsbåt på bobilturen fungerer den utmerket.

Hvis du padler i mørke eller skumringen, kan du med fordel ha lys på båten. At du ser nok til å manøvrere, betyr ikke at andre ser deg. Ta med vann, og mat & drikke hvis du skal være utpå ei stund. Det er dumt å tappes for krefter uten å ha noe å fylle på med.  

Været skifter fort på Vestlandet. Plutselig kom det en skur, men da var vi allerede nesten hjemme ved bobilen.

Firbente i båten? 

Det er fullt mulig å ha med hund i båten. Forutsetningen er at hunden er trygg og kan være stille, og at båten ikke lastes for tungt. NB: Husk redningsvest på alle. 

Dette trenger du:

  • Klær som gir deg god bevegelse, uten å være for store. Husk: Du skal kunne svømme i det du har på deg.
  • Padlevest.
  • Vanntett pose til nøkler og telefon.
  • Evt. fiskeutstyr.

På taket eller inni?

En oppblåsbar kajakk eller kano kan neppe gi samme padleopplevelse som ordinære båter av topp klasse. Men når målet er litt fisking, litt bevegelse i kroppen, litt avveksling og muligheten for å komme seg utpå vannet, kan en slik båt avgjort anbefales.

Besøker du Skjolden uten å ha med båt, kan du leie kajakk hos Adventure tours, de tilbyr også rib-turer på fjorden. Gjester hos Skjolden hotell kan som disse jentene bade fra hotellbrygga og leie kajakk på hotellet.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Bobiltur på vei mot Kjerag

Bobiltur på vei mot Kjerag

Kjerag, majesteten i Lysefjorden, er et stadig mer populært reisemål. «Kan jeg kjøre hårnålsvingene med bobil» og «kan jeg overnatte med bobil i Lysebotn?»
Svaret er ja til begge deler. Det er også mulighet for trivelige stopp på veien, for eksempel hos landets beste gårdsbutikk: Nortrip-vert og Hanen-medlem, Dirdalstraen Gardsutsalg.

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

Bobilplasser i Stavanger – endelig!

«We are leaving for Kristiansand this afternoon. Our plan was to spend some days in Stavanger, we have heard it’s a nice town both for children and grown-ups. But we can’t find a place to park, so it’s just for today. Det svarte det nederlandske paret vi møtte på en tilfeldig parkeringsplass i et boligområde gangavstand fra Stavanger sentrum, da vi spurte hvor lenge de ville bli og hva planene var. Det hjelper ikke dem, men nå blir det bobilparkering i Stavanger, endelig.

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...