Med båt i bobilgarasjen

Noen kjører båt, noen kjører bil. I sommer har vi kjørt bobil med båt i.

av | jun 17, 2021

Med kajakk og kano kan du komme deg frem på ellers utilgjengelige steder, båtene takler grunt vann, og fordi du ikke lager lyd, unngår du å skremme vekk fugler og dyr. Etter mange timer i bobil er det også flott å få litt bevegelse i kroppen, og utfordre musklene sånn passe.

Å komme seg utpå

Annonsen dukket opp på Finn i vår: «Brukt, oppblåsbar tomanns-kajakk til salgs». For de av oss som har padlet kajakk før, er denne åpne båten opplagt en kano. Men materialet er overraskende solid – av samme type som surfbrett, og ja – den pumpes opp. Etter bruk tømmes den for luft, brettes sammen, puttes i en trillebag med skulderstropper og stappes inn i bilen.

Da vi kom til Skjolden og parkerte nederst mot vannet på Nymoen Hytter og Camping var ett klart; Her skulle båten benyttes. 

Nymoen Hytter og Camping, ved Eidsvatnet i Skjolden, er nesten overjordisk vakker.

Eidsvatnet får tilførsel fra en breelv. Sedimentene derfra gir vannet den ubeskrivelig vakre smaragdgrønne fargen. Slikt er det gøy å flyte over. Det er fullt mulig å fiske fra kajakk og kano. Vi valgte å nyte padlingen og vannet, så kan fiskingen vente til en annen gang …

Å tenke på

Å padle kan være rene idyllen, det kan også være livsfarlig. På flatt vann, med redningsvester og ikke for langt fra land, blir en i verste fall våt og kald. Men skal en utpå i litt bølger, eller padle langt, bør en avgjort ha noe padleerfaring.

Båten i artikkelen er beregnet for to, men har plass til tre, og håndterer 250 kg. Med maks vekt har den lavt fribord. På saltvann ville den ha ligget høyere i vannet. Uansett er dette ikke en en båt for røft vann eller vind, men som flattvannsbåt på bobilturen fungerer den utmerket.

Hvis du padler i mørke eller skumringen, kan du med fordel ha lys på båten. At du ser nok til å manøvrere, betyr ikke at andre ser deg. Ta med vann, og mat & drikke hvis du skal være utpå ei stund. Det er dumt å tappes for krefter uten å ha noe å fylle på med.  

Været skifter fort på Vestlandet. Plutselig kom det en skur, men da var vi allerede nesten hjemme ved bobilen.

Firbente i båten? 

Det er fullt mulig å ha med hund i båten. Forutsetningen er at hunden er trygg og kan være stille, og at båten ikke lastes for tungt. NB: Husk redningsvest på alle. 

Dette trenger du:

  • Klær som gir deg god bevegelse, uten å være for store. Husk: Du skal kunne svømme i det du har på deg.
  • Padlevest.
  • Vanntett pose til nøkler og telefon.
  • Evt. fiskeutstyr.

På taket eller inni?

En oppblåsbar kajakk eller kano kan neppe gi samme padleopplevelse som ordinære båter av topp klasse. Men når målet er litt fisking, litt bevegelse i kroppen, litt avveksling og muligheten for å komme seg utpå vannet, kan en slik båt avgjort anbefales.

Besøker du Skjolden uten å ha med båt, kan du leie kajakk hos Adventure tours, de tilbyr også rib-turer på fjorden. Gjester hos Skjolden hotell kan som disse jentene bade fra hotellbrygga og leie kajakk på hotellet.

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Mer ut av turen med Nortrip

Mer ut av turen med Nortrip

Den oversiktelige guiden kan være blant årsakene til at Nortrip er blitt så populært blant bobileiere. Nortrip ble lansert i Norge 2021 og har hatt en imponerende vekst. Konseptet består av Nortrip-verter som tilbyr medlemmene i Nortrip ett døgns gratis overnatting på...

Familiecamping med fine fasiliteter!

Familiecamping med fine fasiliteter!

Etter at vi i Bobilturen-redaksjonen publiserte bilder og rosende omtale av toalettanlegget på Skallevold Familiecamping på Bobilturens Facebook-side, fikk vi flere tips om andre steder som har fasiliteter det er verdt å skrive om. Takk for det! Vi kommer tilbake til...