Mineralpark, klatrepark og ny vannpark!

Det finnes steder vi må tilbake til gang etter gang. Klatreparken og Mineralparken på Evje er blant dem. Grunn 1: Dette er kjekt for store og små.

av | jul 30, 2021

Historien om Mineralparken finner du her. Det som startet med utstillingen av en steinsamling, er gjennom årene blitt en innholdsrik, fin og trivelig park for mennesker i alle aldre. Plasseringen er ideell. Mineralparken ligger på Hornnes, fem kilometer nord for Eiken, ved hovedvegen til Kristiansand. Elva Otra slynger seg vakkert langs parken, og at stedet tidligere ble kalt Paradis, det tror vi så gjerne.

Her handler det ikke om at naturen er tett på, her er vi i naturen, som er usedvanlig vel ivaretatt.

Kombiløsning

Klatreparken, som er nærmeste nabo, er et eget selskap. Men Mineralparken og Klatreparken har felles parkeringsplass og billettsalg, og kjøper du kombibillett har du tilgang til begge deler. Da kan du også benytte vannparken på 1400 kvadratmeter. Den er ny av i år, og var en gledelig overraskelse for oss som ikke hadde lest oss helt opp på forhånd. 

Klatreparken på Evje har blitt videreutviklet år for år. Temaet er klatring høgt oppi trærne. Det er ingen krav til tidligere klatreerfaring, og billetten dekker leie av utstyr og god innføring klatreteknikk og sikkerhet. 

At Klatreparken er supplert med nye tilbud år om annet, gjør det enda kjekkere å komme igjen. Og når sant skal sies; den store klatreløypen, med flere zip-line kryssinger over vannet, er fortsatt spennende.

Den store klatreløype byr på varierte fysiske utfordringe. Den er flott anlagt og så lang at en virkelig får en opplevelse av å klatre.

Variert innhold

Det er ingen aldersgrense for Klatreparken på Evje, men sikkerhetskrav knyttet til minimumshøyde og maksimumsvekt. Alt er vel beskrevet på hjemmesiden. Parken byr på en løype for store, en for små og flere tilleggsaktiviteter. Sikkerheten er vel ivaretatt, men vær obs på eget ansvar. Å klatre trygt handler også om å følge retningslinjene knyttet til sikkerhet. 

Hva vi liker aller best, ut over selve klatringen? Kanskje de flotte ansatte. I alle år har de tatt imot oss med tålmodighet, vennlighet og raushet. Personalet var tipp topp også i år. 

Dette er bra

Utstillingen i Mineralparken rommer 1200 steiner og mineraler fra hele verden, og er vel plassert i fem haller, inni et fjell. Også den utvendige parken imponerer. Området er stort og usedvanlig ren og velholdt. Det inkluderer serviceområdene og matutsalgene. Mineralparken er godt besøkt, men her er ingen synlige spor av slitasje. Tvert imot er hele området like fint nå, som da det var splitter nytt. Gratulerer til parken for det.

Mineralparken er romslig, og usedvanlig ryddig og ren. Dette er virkelig en verdi i seg selv.

Her er flere aktivitetstilbud, noen må en ha et eget dagspass for å benytte, men ingenting er overpriset og gratisaktivitetene er rikelige og fine. 

Trivelige folk

Vannparken? Den var passe utfordrende for barna som var med på tur, og passe trygt til at de voksne hadde senkede skuldre. Slikt liker vi. 

Maten: Ingen venter kulinariske opplevelser i en park som dette, men maten er god. I tillegg er det flere utsalg og alt selges til fornuftige priser. Det er en glede å kunne spandere på store og små mat kjøpt i Mineralparken. 

Mineralparken og klatreparken på Evje har felles parkeringsområde.

Trivsel: Vi besøkte parken en usedvanlig varm dag, med meget godt besøk. Tidvis var køene litt lange. Det er ikke annet å vente en slik dag, og eventuell utålmodighet ble suverent håndtert av parkens ansatte. De er mange, de er uvanlig høflige, hjelpsomme, vennlige og smilende. Å oppleve et personale som dette er faktisk en glede i seg selv. Gratulerer til alle de unge som gjør sitt for at alle skal få en best mulig opplevelse. Gratulerer også til de som sørger for god opplæring og mange nok ansatte.  

Mineralparken Camping ligger vegg i vegg, og har egen badeplass i elva.

Overnatting

Nærmeste nabo mot sør er Mineralparken Camping. Den er spesielt tilrettelagt for bobiler. Billetter til Mineralparken og Klatreskogen er ikke inkludert i betalingen for bobilparkeringen. For å kunne benytte aktivitetene i Mineralparken må en kjøpe billett dit. Men … hver morgen i høysesong kan overnattingsgjester hente gratis rundstykker i resepsjonen … dette er en hyggelig gest!  

Stemningen er god i Mineralparken på Evje. Her er det lett å falle til ro og tid til å kose seg med langsomme aktiviteter …

Opplevelsen oppsummert:

  1. Klatreparken gir passe spennende utfordringer for store og små, presenterer år om annet nye opplevelser og har tålmodige, smilende og hjelpsomme ansatte som byr på seg selv – også når temperaturen stiger. Dette er bra. 
  2. Mineralparken er innholdsrik, ren, ryddig og velstelt. Maten er god, til fornuftige priser. Personalet er smilende, hjelpsomme, tålmodige, høflige og vennlige. 
  3. Denne gangen slet vi litt med å finne ut av bookingsystemet, og selve billettløsningen har forbedringspotensial. Men … alt i alt – dette var tipp, topp for store og små!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Fire bobilturtips til fridagene!

Fire bobilturtips til fridagene!

Hovedbildet har redaksjonen fått låne fra Galleri Cylindra, i Sykkylven, som du kan lese om i denne artikkelen.   Bobilturens redaksjon har tittet på muligheter for Nortrip-besøk i det sentrale østlandsområdet: Elin's drøm, i Møre og Romsdal: Galleri Cylindra, i...

Hjelmeland naturligvis

Hjelmeland naturligvis

I Hjelmeland finner du kulturlandskap, godt turterreng, ferske, smakfulle råvarer og god drikke. Besøk Hjelmeland på bobilturen, naturligvis!