Nye gardiner før bobilturen!

Å fornye seg med ny, eller nyere, bobil koster fort en formue. Å fornye bobilen med nye gardiner gjør du for noen få hundrelapper!

av | jun 12, 2022

Det tok en god kveldsøkt og om lag fem hundre kroner å få nye gardiner til bobilen før årets sesong. 

Visst er den etter hvert voksne Cartagoen god. Men gardinene … vel, den fargen var det i hvert fall ikke vi som valgte!

Ideen var egentlig å fornye interiøret forsiktig med ny duk og noen puter. Men da det var i bilen ble kontrasten til de sennepsgule gardinene så stor, at de måtte ut og symaskinen frem. De nye gardinene ble sydd så enkelt som mulig. Det er ikke slik at en finstuderer sømmen og baksiden av bobilgardinene.

Original-gardinene i bobilen har store folder, og er smalere nede enn oppe. Formen er grei, men fargen?

Hvordan gardinene kan sys, kan du se på en film som ligger her. 

Du trenger: 

  • Gardinstoff
  • Sytråd
  • Borrelås 
  • Symaskin og -tilbehør

Kjøp stoff i en farge du liker. Vi valgte en ferdigsydd gardin. Det er ofte rimeligere enn å kjøpe stoff i metervare. Gardinkappen vi kjøpte er 100 prosent polyester. Med et større budsjett, ville nok syersken ha valgt et godt gardinstoff, eller ull. Det er langt enklere å sy i. Men hva kan en få for noen hundrelapper? En nesten ferdig gardin, ferdig foret, derfor valgte vi denne.

Original-gardinene fungerer godt som mal, for de nye gardinene.

De opprinnelige gardinene ble brukt som mal. De har bretter, som skaper litt mer liv. Vi valgte å kopiere brettene identisk på soveromsgardinene. I sittesonen valgte vi å lage en litt forenklet variant.  

Før du klipper må du beregne stoff til eventuelle bretter, samt sømrom, for å brette inn kantene på sidene og nede. Nede må det også være stoff nok til en god oppbrett/fald. Oppe blir borrelåsen sydd på, på begge sider. Så toppen trenger du ikke å tenke på, før helt til slutt. 

Klipp eller skjær stoffet, alt etter hvilke utstyr du har. Kast over alle kantene med sikk-sakk-sting, for å unngå at det rakner. Brett inn dobbel kant på sidene og nede. Fest kantene med knappenåler og sy rundt gardinene. Kjøper du ferdigsydde gardiner, kan du gjerne bruke kantene som allerede er ferdige. 

Det er fort gjort å kaste over kantene med fikk-sakk, for å unngå at de rakner mens du jobber med gardinkappene.

Vil du brette inn gardinene, for å få litt variasjon, så er det nå du skal gjøre det. Oppe blir brettene sydd inn, mellom borrelås-stripene. Sy gjerne de nederste foldene fast med en ekstra søm. 

ikke brett inn kantene oppe. Den blir skjult mellom borrelås-stripene.

Til vanlig ville vi ha dampet både kantene og foldene før og etter syingen. Polyesterstoffet i gardinkappen vi kjøpte tåler knapt varme, og er nesten ikke mulig å få fint med strykejern. Det er enda en god grunn for å kjøpe stoff av bedre kvalitet, men igjen; hva får du for noen hundrelapper? 

Borrelåsen sys på helt til slutt. Se hvordan det er gjort på originalgardinene, og gjør det samme. Enkelt nok. Å feste borrelåsen på gardinkappene krevde litt tålmodighet. Borrelåsen er kraftig stoff, og tungt å få knappenålene gjennom. Men det går, og heldigvis trengs ikke mange knappenåler på de smale kappene. Sy gjerne fast begge strimlene på en gang, så sparer du den tiden.  

Og så? Så er det bare å rydde vekk symaskinen og stoffrester, og få gardinene på plass før bobilturen starter!  

Har du fornyet bobilen innvendig? Tips oss gjerne!

Her finner du flere praktiske tips til bobilen!

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

følg oss
Noe å fortelle?
Populære artikler
Kategorier

Andre innlegg

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Lettere bobil etter vårryddingen

Lettere bobil etter vårryddingen

Om ikke annet kan det være smart å få ut slikt som i hovedsak bør være med vinterstid, og få inn vår- og sommerutstyret. Litt av alt En av fordelene med bobil er at bilen blir «et hus på hjul.» I bilen kan vi ha med alt vi trenger og ønsker. Både for å spise, sove og...

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

HY-Carbon? «Dette er steinbra greier» 

En lærer etter hvert å bli skeptiske når noe høres ut som om det er for godt til å være sant. Den fransk-utviklede teknologien HY-Carbon skal rengjøre motoren innvendig ved å tilføre hydrogen via luftinntaket. Prosessen benytter ingen uheldige kjemikalier, det eneste...