Tidenes tøffeste bobiltur?

Noen kjører landet på tvers, noen kjører litt hit og litt dit, og det finnes de som kjører Norge på langs. Simen løper Norge på langs, og han begynte i dag! Er dette tidenes tøffeste bobiltur?

av | jul 1, 2021

Simen Holvik og faren Audun Holvik har startet på en bobiltur utenom det vanlige. På 27 dager skal ekstremløperen Simen Holvik løpe fra Nordkapp til Lindesnes, mens faren følger etter i bobil. Turen startet i dag, og så langt går alt som det skal. 

Lykkes han i å løpe to maratonløp hver dag i 27 dager, setter Simen ny verdensrekord fra Nordkapp til Lindesnes. 

Bor i følgebilen

Turen har blitt planlagt i detalj over lang tid. En vesentlig del av forberedelsene var å finne en god og komplikasjonsfri måte å overnatte på. Fremfor hotell eller andre innlosjeringsmuligheter landet avgjørelsen på bobil. Da har han med seg alt han trenger, får overnatte i ro og fred og kan om nødvendig unngå andre reisende. I tillegg har han en trygg oppfølging fra sin far i følgebil som de bor i. Han har inngått sponsoravtale på bobilen med Løviknes Caravan, som holder til i Vestnes sentrum. Bedre boforhold kan det vel knapt bli, for folk som skal løpe to maratonløp hver dag i 27 dager. 

Planen var å starte fra bobilen på Nordkapp-platået i går. Det lot seg ikke gjøre. På Facebook meldte han: Det er meldt liten storm (i kastene) på Nordkapplatået ved starttidspunkt. Fra sør vest (~motvind). Fare for at bobiler blåser av veien (ikke uvanlig). sørover. Blir en tøff start.

Et alvorlig bakteppe

Simen Holvik begynte å løpe i 2015 etter at hans far fikk hjerteinfarkt. Etter at kona Camilla døde i april 2019, brukte Simen løpingen til å bearbeide sorg og for å finne sin indre ro. Oktober samme år løp Simen seg rett inn i verdenstoppen i 24 timersløping. Her forteller Stavanger Aftenblad den fantastiske historien hans. Her kan du følge ham etappe for etappe. Der er også lenker til sponsorene, som gjør denne turen mulig. 

Dag 1 og 84 kilometer igjen å løpe før overnatting i Olderfjord. Foto: Privat.

Denne bobilturen står det respekt av. Vi kommer tilbake med mer. 

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...