Utfordrende Flåm

– Do you think they serve beer here? Det trodde vi ikke, men så tok vi feil!

av | aug 10, 2021

Vi var ute etter ost og spekepølse, da vi stanset på Rallarrosa stølsysteri og møtte hyggelige tyske Sebastian Endres. Dessuten skulle vi på ølsmaking i Ægir Bryggeripub i Flåm senere på kvelden.

Hyggelige tyske Sebastian Endres på Rallarrosa stølsysteri.

Les om bobilturen og opplevelsen til de to parene som var på reise i en T2 og Fun-Bob!

Til å bare ha 400 fastboende, har turistbygda Flåm mye å by på. Selv liker vi best aktiviteter med litt fart i, så lenge det ikke blir for nifst … Du kan trygt si at det ikke ble zipline på oss! 
Fra Flåm kan du ta toget til startpunktet for Rallarvegen, en av verdens vakeste sykkelturer. Togreisen dit er blant verdens vakreste turer med tog.

Rallarvegen

Sykkelturen kan du gjøre kort eller lang. Vi valgte en enkel vri. Vi tok Flomsbanen fra Flom til Myrdal stasjon, og syklet ned igjen. Hele Rallarvegen går fra Haugastøl over Finse til Myrdal, og videre gjennom 21 hårnålsvinger langs Flomsbanen ned til Flåm, ved Sognefjorden. Den siste delen er kommunal vei. Den fineste strekningen er fra Finse til Myrdal stasjon. 

Midtveis på togreisen er strekkets eneste dobbeltspor.

Vakker reise

Togturen er en opplevelse i seg selv. På skjermer guides det på norsk, engelsk og tysk. Informasjonen er fin og gav inspirasjon til å finne ut mer om historien rundt byggingen av vegen. Arbeidet må ha gitt utfordringer vi ikke kan forestille oss. Fjell-landskapet her er ekstremt. 

Flåmsbanen, fra Flåm til Myrdal stasjon, er en av verdens bratteste jernbanestrekning på normalspor. Strekket er 20 km langt, og høydeforskjellen 866 meter. Det er 20 tunneler på strekningen, 18 ble laget for hånd. En av dem er en vendetunnel, som går i spiral inn og ut av fjellet. Les mer her, og ta gjerne turen. 

Flåmsbanen er regnet som en av Norges mest spektakulære turistattraksjoner, og ble i 2014 kåret til verdens vakreste togreise av Lonely Planet.

Tøffere enn oss 

Sykkelturen tilbake til Flåm fra Myrdal stasjon går så å si rett ned, men gir utfordringer likevel. Vegen er så bratt og svingete at en skal passe godt på i den løse grusen. Vi følte oss tøffe helt til vi møtte syklister som syklet opp. Så møtte vi på mennesker som løp opp bakken mot oss … Jo, jo, det var kjekt å leke helt så lenge det varte!

Den raskeste måten å komme ned på, er med Flåm Zipline. Den starter ved Vatnahalsen, like ved Myrdal Stasjon, og slutter i Kårdalen ved Rallarrosa stølsysteri, øverst i Flåmsdalen. Det var den Sebastian Endres hadde tatt, da vi møtte ham på setra. Med en lengde på 1381 meter, er ziplinen den lengste i Norden. Sebastian Endres syntes at å fare i streng ned fra fjellet var gøy. Jo takk – vi hadde nok med å suse ned på sykkel! 

Lokal mat og drikke

Setra holder åpent i sesongen og selger egenprodusert oster av geitemelk. Vår favoritt var hvitosten fra i fjor, men også brunosten ble en gledelig opplevelse.

Rallarrosa stølsysteri selger blant annet egenprodusert ost av geitemelk.

Det var ved kafeutsalget Sebastian Endres henvendte seg til oss, med spørsmål om øl var på menyen. Det er det. Selv hadde vi medbrakt vann på sykkelflasker.

Liker du å bade i iskaldt, krystallklart vann? Da er det bare å ta benytte anledningen ved Flåmsbanen!

Hvordan det gikk med ølsmakingen om kvelden?

Vi valgte signaturretten Ægir Vikingplanke. Den består av fem retter tilnærmet lokalmat, med fem ulike sorter Ægir-øl. Kombinasjonene var gode og Ægir produserer virkelig smaksrikt øl, det skal de ha. Men bryggeripubben er populær, og både serveringen og maten bar preg av at her håndteres store menneskemengder hver kveld.

Info. Wikipedia og Norways best. 

Send tips til Bobilturen.no

Bobilturen.no tar imot tips, kontakt oss gjerne!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre innlegg

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bobiltur til Lysefjorden 2023

Bildet er fra Songesand halvvegs inn Lysefjorden. Herfra kan du se det meste av fjorden. Har du tenkt deg til Lysefjorden i Ryfylke/Rogaland? Det er fullt mulig å kjøre ned hårnålsvingene fra Øygardstølen til Lysebotn, innerst i Lysefjorden. Det er fullt mulig å...

Enkel vask av bobilen!

Enkel vask av bobilen!

Hvordan vaske bobilen ren på en enkel måte, uten masse unødige kjemikalier i hele bilen? Det fikk vi svaret på her!

Ferda inviterer til åpent hus!

Ferda inviterer til åpent hus!

Bobilforhandleren, med avdelinger over hele landet, har fått inn flere nyheter og har gode tilbud på demomodeller. Det blir langåpent, pølseservering, og butikkene som bugner av nyheter. Det var kø da Ferdas nordligste avdeling åpnet dørene til sitt nye senter i...